Amalie Andersen (20) fra Re og Elvira Kolsing (19) fra Tønsberg ble kjent via jobben som journalister i Tønsbergs Blad. Den første saken de skrev sammen handlet om busstilbudet i Re. Nå skal de lage podkast sammen.

I podkasten «Fest og forelesning» skal de to studentene ta for seg studielivets gleder og sorger, utfordringer og lure triks.

– Vi snakker om studentlivet, problemer man kan støte på, og prøver å finnes svar på de spørsmålene en student ikke kan google seg fram til, sier Andersen.

Hun studerer journalistikk ved Falmouth University i England, og karakteriserer seg selv om en «helt alminnelig type».

– Det å flytte til England gikk ganske fint. Det er ikke så stor forskjell mellom landene, så jeg opplevde absolutt ikke noe kultursjokk eller noe.

Lært mye

Kolsing har nettopp pakket sekken og flyttet til Nordens Paris, Tromsø. Der studerer hun samfunnssikkerhet og miljø.

– Akkurat nå prøver jeg så godt jeg kan å balansere forelesninger, sosiale eventer, jobb og fritid. Og podkast.

På bare én måned har hun lært mye om studentlivet.

– Hittil har jeg lært at mat er dyrt, iskaffe er enda dyrere og at det er kritisk å beregne god tid for å finne fram til riktig rom på campus, sier hun.

Her kan du høre en liten smakebit:

Avhengighet

At studentbudsjettet ikke har råd til mange sprekker og utskeielser, er også tema i én av episodene i podkasten.

– Jeg er mildt sagt avhengig av iskaffe og klær, og i en av de første episodene snakker jeg med Luksusfellen-programleder Lene Drange om nettopp økonomitrøbbel, røper hun.

Også Andersen har oppdaget noen overraskelser i budsjettet etter at hun flyttet for seg selv.

– Jeg innså hvor avhengig jeg er av Pepsi Max og hvor mye penger jeg bruker på det. I tillegg elsker jeg nudler fra Mr. Lee så mye at jeg ved flere anledninger har fått pappa til å sende en haug med nudler til England.

LES OGSÅ: Pernille og Stine ble servert en «himmelsk» frokost i høyden

Kjente navn

Lene Drange er ikke det eneste kjente navnet som har blitt invitert til «Fest for forelesning». Også helsesykepleier-kjendisen Tale Maria Krohn Engvik, kjent som Helsesista, stiller opp i studentenes podkast.

– I første episode snakker vi med Helsesista om ensomhet når man er student og hvordan man takler dette, sier Andersen.

Andersen, som flyttet helt alene til England for å studere, forteller at det har vært en fin overgang. Fordi hun er utadvendt har hun hatt lett for å komme i kontakt med mennesker.

– Jeg følte meg aldri ensom, men jeg tror det er fordi jeg var veldig heldig og klikket fort med forskjellig folk. Det resulterte i at jeg allerede den første måneden hadde en vennegjeng som var chille og likte å spille Nintendo Wii, en vennegjeng som alltid utforsket og en gjeng som jeg spilte fotball med.

LES OGSÅ: Bekrefter at det var en «vodou»-seremoni på Istrehågan

Balanse

– Er dere flinke til å balansere fest og forelesning?

– Første semester var jeg veldig opptatt av skolen og å vise forelesere og lærere at jeg tar studiet seriøst og at jeg vil lære. Nå tenker jeg derimot at studentlivet ikke bare handler om forelesninger, men også om det sosiale – så nå er det en god blanding, sier Andersen.

Kolsing, som så vidt har entret studiehverdagen, føler foreløpig at flyten er fin.

– Jeg føler at jeg er flink til dette nå, men jeg kan se for meg at det blir en utfordring når arbeidsmengden på studiet øker, sier hun.

Fest og Forelesning

■ Podkasten Fest og Forelesning gis ut av Tønsbergs Blad.

■ Den kan høres der du pleier å høre podkast, enten den er hos iTunes, Spotify og i andre podkast-apper.

■ Temaet for episodene strekker seg fra ensomhet, sex, økonomi, mental helse og andre ting studenter og de fleste andre er opptatt av.

■ Første episode kan høres onsdag 26. august.

Første episode av «Fest og forelesning» slippes hos Tønsbergs Blad førstkommende onsdag.

– Vi er både spente og nervøse. Podkasten kan også høres på andre strømmesteder hvor man hører podkast, sier de.