Gå til sidens hovedinnhold

Sunn fornuft

Det er snart valg, og du skal bestemme seg for hvilket parti som skal få stemmen din. Det er neimen ikke lett, med en politisk plattform som gynger hit og dit og et koronaår bak oss!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er desverre helt vanlig i politikken at partiene lover gull og grønne skoger før et valg.

Jeg tror at det innenfor vårt demokrati er viktig etter en regjeringsdannelse at en opposisjon ( over sperregrensen) får representanter på Stortinget. Det samme gjelder i kommunestyrene landet over!

Det er innlysende at et hvert parti ønsker seg mest mulig oppslutning, men med den politiske virkeligheten i dag, hvor partiene står langt fra hverandre med hvilke tiltak som er mest troverdige angående klima, arbeidsplasser og forskjeller i befolkningen og overføringer til kommuner som trenger økonomisk bistand.

Undertegnede prøver ikke her å skape mer forvirring, jeg tror folk flest greier å tenke sjæl! Jeg vil minne om Fremskrittpartiet, som medvirket til at bompengene i Presterødbakken har forsvunnet. Så er det skattepolitikken - nå erklærer Arbeiderpartiet en kamp mot de rikeste og redusering av skattenivået til de som tjener minst.

Vel og bra, men en diffrensiering på inntektsgruppene vil ikke skape arbeidsplasser vi sårt trenger i disse tider.

Et samlet rødgrønn regjering, med Senterpartiet som beveger seg på nye topper med lovnader om nye tiltak for å gi folk i utkantstrøk tilgjenglighet til sykehus, lensmannskontorer osv. er også vel og bra, men det skal gjennomføres i praksis, med bruk av milliarder av kroner. Dette vil koste og ta tid, fordi en sentralisering er gjennomført i kommuner i dag, som Senterpartiet vil bygge ned.

Nei, i min nærhet til Arbeiderpartiet syntes jeg Erna Solberg med Høyre har gjort en god jobb i disse koronatider. Hun har bevart en stabil trygghet for de fleste. Hun har innrømmet at i denne tiden kunne det vært gjort enda mer, men det er snakk om å balansere bruken av penger og ikke kunstig legge til rette for de store avvik i en økonomisk ansvarlighet som jeg synes Erna Solberg skal ha ros for!

Jeg tror den beste stabiliteten fremover for de fleste av oss er å beholde den formen for styre Erna Solberg representerer! Se på Sverige i disse dager - er det slik vi vil ha det?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.