Nå får hun selskap av en ny veteran i Ina Levorsen Skaug (29). Også hun debuterte som 16-åring i toppserien, ti år etter Hege, i 2008 for Larvik. Sammen har de to et tosifret antall sesonger på høyeste nivå. I høst spiller de på det laveste.

– Veldig gøy å få Ina å spille ball med, smiler Hege.

– Flott at laget har en så rutinert spiller, sier Ina.

Lokalfotballen har neppe sett en sterkere sentral midtbaneduo enn den Teie kan by på når de sparker i gang sesongen 2021 i 4. divisjon kvinner.


Legger lista

– Det ville overraske meg om noe i lokalfotballen kan matche de to ja, svarer Teie-trener Markus Støen Heien på vår på påstand om tidenes midtbaneduo.

– Jeg merker på treningsfeltet hva det vil si å ha med to så rutinerte spillere. Vi har mange unge, ferske spillere, og det er helt strålende å ha noen som foran og legger lista, sier Teie-treneren.

Ina Levorsen Skaug innrømmer at det er overgang å komme hjem til barndomsklubben, men gleder seg likevel til å spille fotball igjen.

Tenkt mye

– Jeg har brukt mye tid etter jeg ga meg i Vålerenga til å tenke på hva jeg vil med livet og fotballen. Jeg har snakket med både Sandefjord og Eik, men landet på at det er gøy å spille bare for gøy også. Det er deilig å være del av et lag igjen. Jeg har en god følelse nå, forklarer Ina.

Hun var innom på en trening for noen måneder siden, og bestemte seg for å være med igjen bare for to-tre uker siden.

– Jeg håper å kunne være med og prege kulturen positivt. At vi spillerne kommer på trening med ønske om å vinne og yte litt, sier Ina Levorsen Skaug.

Etter at hun reiste videre fra Teie i 2007 har hun spilt for Larvik, Stabæk, Vålerenga og Røa. Hege dro videre fra Asker til Kolbotn, Liungen, Eik-Tønsberg, Nøtterøy og Runar.

Følger Zlatan

Superveteran Hege vil helst ikke minnes på sin forrige offisielle seriekamp for Teie, da opprykket til 3. divisjon røyk på overtid høsten 2019. Likevel har hun ikke vært inne på tanken om å gi seg.

– Nei, jeg får avslutte på en ordentlig måte. Jeg har ikke lyst til å avslutte med den kampen eller på grunn av koronaen. Jeg trener jo jevnt og trutt, og så har jeg lovet datteren min en ting; At jeg ikke gir meg før Zlatan gir seg, smiler Hege Thon.

Supersvensken Ibrahimovic fyller 40 i høst og spiller fortsatt på øverste nivå for det italienske storlaget Milan.

Opprykk?

Med Skaug og Thon og en rekke lovende ungjenter er det ikke så rart at det snakkes litt om opprykk på Teie.

– Det er ikke noe vi snakker mye om, men vi har jo tenkt tanken, innrømmer trener Markus Støen Heien. Midtbaneveteranene hans er heller ikke fremmede for det.

– Vi må vel satse på det, sier Hege.

– Det er jo et mål det er gøy å jobbe mot, sier Ina.

PS! Duoen må vente litt på seriestart etter at kampen mot Stag ble utsatt.