Konkursrytter søkte om pass. Da ble han fengslet.

VARETEKTSFENGSLET: Vestfold tingrett, som holder til i dette bygget i Statens park, avgjorde at konkursrytteren Marius Vidar Jensen skal holdes varetektsfengslet. Påtalemyndigheten frykter at han skal stikke av før rettssaken mot ham starter.

VARETEKTSFENGSLET: Vestfold tingrett, som holder til i dette bygget i Statens park, avgjorde at konkursrytteren Marius Vidar Jensen skal holdes varetektsfengslet. Påtalemyndigheten frykter at han skal stikke av før rettssaken mot ham starter. Foto:

Politiet og Vestfold tingrett frykter at den kjente konkursrytteren Marius Vidar Jensen skulle flykte fra landet og unndra seg en mulig straff.

DEL

I Vestfold tingrett ble Marius Vidar Jensen varetektsfengslet i fire uker.

Det er NRK Vestfold som forteller om saken. Stasjonen har tidligere i detalj fortalt om hvordan Jensen kan sette i gang store prosjekter, og bruke innskutte penger til å leve i luksus. Blant annet skal han ha kjøpt en cabincruiser til over to millioner kroner samtidig som kreditorene sto i kø. Ifølge NRK skal vanlige folk, bedrifter og det offentlige ha tapt over 30 millioner kroner på prosjekter Marius Vidar Jensen har lokket dem inn i.

Serie med konkurser

Han skal ha vært involvert i 19 konkurser på 20 år. Politiet har brukt lang tid på å etterforske sakene, og har tidligere innrømmet at mannen burde vært stanset for lengst.

Tønsbergs Blad har tidligere fortalt om Venstre-kandidat Tone Skalpe Bjørnli i Færder, som har vært styreleder i flere av Jensens selskaper. Bjørnli, som er advokat, ble i sommer tiltalt for regnskapsrot i Jensen-selskaper hun var styreleder i. Rettssaken skulle gå i begynnelsen av oktober, men ble utsatt. Hun har hele tiden uttalt at hun ikke har gjort noe galt, men har erkjent at regnskapene ikke ble levert til den fristen loven setter.

Hastet med pass

Til NRK Vestfold sier advokat Elin Stavnes Pettersen, som er Marius Vidar Jensens forsvarer, at hennes klient ikke hadde noen intensjon om å rømme landet, og at varetektsfengslingen blir anket.

Det var i forbindelse med konkursene Jensen skulle inn til politiet for å avgi ny forklaring 8. oktober. Da han fire dager før søkte om nytt pass reagerte politiet. Han skal ha fortalt passkontoret at det hastet med nytt pass, fordi han skulle reise ut av landet 5. eller 7. oktober.

Denne versjonen bestrider advokat Pettersen, som tilføyer til NRK Vestfold:

– Det var heller ingen hast for Jensen å gjennomføre en endags reise til London, men han er engasjert i aktiviteter i flere utland, som krever noe begrenset tilstedeværelse, sier hun.

I Vestfold tingrett ba Marius Vidar Jensen om å slippe varetektsfengsling, og gikk med på både inndragning av pass og daglig meldeplikt hos politiet. Påtalemyndigheten mente det likevel ville være fare for at han kunne stikke av, og tar sikte på å holde ham varetektsfengslet til rettssaken.

Artikkeltags