Det ble utløst gul beredskap på grunn av behov for ekstra sykepleieressurser, forklarer fungerende fagdirektør Torgeir Grøtting.

– Det var høy pågang av pasienter i forhold til tilgjengelig personal, skriver Grøtting videre i en e-post til Tønsbergs Blad.

Mandag morgen var de tilbake i normal drift.

LES OGSÅ: Da Iselin ringte mannen som kjørte på henne, fikk hun en lei overraskelse: – Jeg kan ikke gi opp

Antall pasienter øker

Grøtting forteller at det er vanlig at pasienttilstrømmingen til sykehuset varierer gjennom året, og at de har fått mye erfaring de siste årene med å håndtere smittetopper i pasienttilstrømmingen.

– Det har generelt vært en økning i antall pasienter som kommer til sykehuset. Dersom pasientpågangen blir høy, har vi planer som iverksettes. Disse innebærer blant annet at akutte tilstander og de mest syke pasientene prioriteres.

– Er det sannsynlig at det vil bli innført gul beredskap igjen i løpet den nærmeste fremtiden?

– Det er ingenting i dagens situasjon som tilsier at det vil bli innført gul beredskap ved SiV med det første.

Innleggelser

Sykehuset merker enn så lenge lite til influensasesongen – enten det handler om prøvesvar fra laboratoriet, innleggelser og sykefravær.

– Når det gjelder korona, ser vi en økning i antallet innleggelser der pasienten har fått påvist korona, forteller Grøtting.

I all hovedsak er dette pasienter som er lagt inn for noe annet enn korona.

– Vi nærmer oss det nivået vi hadde gjennom store deler av sommeren, men er langt unna det antallet innleggelser med korona vi hadde i vinter.