Gå til sidens hovedinnhold

Sykelighet og artstap. Hvem bærer ansvaret?

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

«Telenor inviterer til Arendalsukas mest avsporende tema». Dette er overskriften på Einar Flydal sitt blogg-innlegg 9. august, og anbefales til alle som ønsker en forklaring på hvorfor det nå er nødvendig å få svar på hvorfor vi i Norge ikke bør godta den vanvittige utrullingen av trådløse teknologier, som kan forårsake helse-plager/-skader.

Flydal har lenge ropt et varsko, og vi i Folkets strålevern roper med ham. Hvorfor er det slikt hastverk med å få rullet ut 5G Erna Solberg? Hvorfor var det egentlig nødvendig å bytte ut fungerende strøm-målere med «smarte» målere, AMS, i alle hjem, barnehager, skoler og på alle arbeidsplasser?

Så dere ikke alle advarslene, og visste dere ikke om at flere land og byer var skeptiske og sa nei takk til disse målerne og nå til 5G? Hvorfor er dere politikere så begeistret og entusiastiske til teknologien, som mange leger og forskere nå advarer mot? Hvem har forført dere og hvordan? Dere har påtatt dere, som våre tillitsvalgte, et stort samfunnsansvar, slik også Telenor har, å skulle påse at folkehelsa ikke trues ved innføring av ny teknologi, ref. bla. Grunnlovens miljøparagraf (§112), føre-var-prinsippet, samt vår Folkehelselov.

Jeg gjentar derfor spørsmålet til Flydal i blogg-posten fra 09.08, som for øvrig har en lang liste med advarende uttalelser undertegnet av forskere og/eller leger (fra 2002 til 2018); «Tåler miljø og mennesker den eksponeringen som vi kommer til å utsettes for med de vekstplanene i trådløs IKT-bruk som Telenor oppfordrer oss til?» Ekspertene svarer NEI! Dette bør norske politikere, leger, forskere og andre med samfunnsansvar finne ut av og svare på hvis de ønsker å handle bærekraftig og etisk forsvarlig. La oss håpe på viktige, nødvendige diskusjoner under Arendalsuka, hvor politikere også tør snakke om de negative konsekvenser med trådløs teknologi, og hva som må gjøres nå for å redde folk og miljø fra en usynlig trussel få vet om og derfor ikke beskytter seg mot.

Vi trenger mer folkeopplysning! Hvor er medias kritiske spørsmål om dette viktige temaet? Telenor forteller at digitalisering, endring og innovasjon bygger sterkere samfunn. Når sykelighet og artstap skjer i et stadig økende tempo, og leger og forskere mener dette også skyldes økte elektromagnetiske felt, «skitten strøm» og mikrobølget stråling i forbindelse med enda mer bruk av trådløs teknologi, så får vi neppe et sterkere samfunn. Dette må vi innse og gjøre noe med nå! Hvem kunne tenke seg å starte debatten angående dette viktige temaet i de kommende dager i Arendal tro?

La oss håpe noen vil, for barn og unge sin skyld. Det er deres fremtid det planlegges for!
 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.