I juli i år ble det kjent at regjeringen, med KrF på laget, for første gang vil prioritere overføringsflyktninger som er lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LHBTIQ+), både som gruppe og som individer. Dette er personer som har det svært vanskelig mange steder i verden, så det er gode grunner til å gjøre dette.

Jeg tror likevel at det er flere enn meg som har problemer med å forstå at KrF synes det er greit å sortere flyktninger basert på legning, samtidig som de ikke vil prioritere kristne kvoteflyktninger.

LES OGSÅ: FrP på kristenjakt?

I dag utsettes 260 millioner kristne for alvorlig forfølgelse. Bare siste året har dette tallet økt med 15 millioner mennesker.

At KrF ønsker å prioritere migranter fra Moria i Hellas, på bekostning av personer som FNs Høykommissær for flyktninger (UNHCR) har definert med et behov for beskyttelse, er også en merkelig prioritering. Flyktningene som sitter fast i flyktningeleirer i Midtøsten og Afrika er de som ikke har ressurser til å betale menneskesmuglere for å komme seg til Europa.

LES OGSÅ: Færder ble bedt om å ta imot 11 flyktninger – vil ta imot 20

Jeg har aldri noen gang hørt politikere fra KrF, eller andre partier for den saks skyld, snakke for flyktningene i Kakuma i Kenya, som jeg besøkte. Da jeg var der i 2018 var det nesten 200.000 flyktninger fra i hovedsak Sør-Sudan. Men de har vel ikke vært på TV siden den gang. Så enkelt er det dessverre: KrF er opptatt av de som når frem til mediene, og glemmer resten.