Det aller viktigste du kan gjøre for klimaet i år - det er å stemme MDG ved valget.

Takk for at du reparerer fremfor å kjøpe nytt, spiser mer lokalprodusert mat og mindre kjøtt og tar føttene, sykkel eller buss i bruk fremfor bilen. Vær stolt av det du gjør for kloden vår og alle de som skal leve på den etter oss!

Alle de små og store klimavennlige valgene hver og en av oss gjør bidrar til at vi sammen kan nå våre livsviktige klimamål og bremse klimaendringene.

Politikere fra alle partier jobber i disse dager hardt for å overbevise velgere om hva de bør stemme. Mange av dem vil si at klimasaken er viktig. Samtidig vil de fleste sette andre temaer og hensyn foran klimaet hvis du ber dem prioritere. Test gjerne en politiker på stand!

Det er bare ett parti som setter klima og miljø helt øverst, og som vil sette hardt mot hardt i forhandling med en ny regjering. Miljøpartiet De Grønne krever stans i all leting etter olje og gass for å støtte eller sitte i en regjering. Det er et krav vi ikke skal fravike.

Klimaforskere, oljeindustriens eget analysebyrå og klimastreikerne er enige med MDG om at vi ikke kan bygge ut flere oljefelt. Men disse advarslene ser ikke de største partiene ut til å ha fått med seg. De velger å ikke lytte til faglige råd og ta innover seg at norsk olje- og gasspolitikk er på kollisjonskurs med verdens klimamål og hensynet til en trygg framtid for barna våre.

Vil du vente og se hvor lang tid tar det før de kommer etter, eller ønsker du endring nå?

Dersom du er som meg, og mener klima er den viktigste saken ved årets valg, og tenker at det haster å fylle Stortinget med politikere som faktisk vil sette handling foran ord, da bør MDG få din stemme.

Og du kan faktisk bruke den verdifulle stemmen din allerede i dag! Stemmelokalene er åpne.

Din stemme kan være avgjørende for at MDG kommer inn med en stor grønn gruppe på Stortinget, og at vår neste regjering må ta reelt klimaansvar.

Din stemme kan være den som skyver ut en grå og gammeldags Vestfoldpolitiker som ikke vil kjempe for klimasaken og gir en plass på Stortinget til en Harald Moskvil fra MDG som setter klima og miljø først og lover å kjempe for kloden, menneskene og fremtiden!

Godt valg!