Gå til sidens hovedinnhold

Takk for at du sykler!

I Tønsberg vil vi takke alle dere som tar pedalene fatt når dere skal til og fra jobb, skole, barnehage eller hvor som helst.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

De som syklet forbi de lange bilkøene ved Kilen da vi stod der på ettermidddagen 3. juni fikk derfor både takk, tommel opp og smil.

Når du sykler gjør du noe godt for din egen og andres helse. I tillegg til at du selv er i fysisk aktivitet, er du med på å bedre luftkvaliteten. Og du bidrar til å styrke sykkelkulturen ved å være et godt forbilde for barn og alle andre som vurderer å sette seg på sykkelen.

Sykkelen gir oss en egen tilstedeværelse og bevissthet om nærmiljøet vårt. Når du sykler bidrar du til areal- og kostnadseffektive løsninger. Du gir plass til bussen og de bilene som må være på veien. Med flere på sykkel trenger vi ikke bredere bilveier.

Når du sykler er du med på å feire et enkelt, rimelig, pålitelig, rent og miljøvennlig bærekraftig transportmiddel som har vært i bruk i to århundrer.
Og ikke minst har din sykkeltur en positiv innvirkning på klimaet. Du bidrar til kommunens mål om å redusere klimautslippet med 60 % innen 2030. Som er et ambisiøst, men helt nødvendig mål.

Når du sykler motiverer du dessuten oss lokalpolitikere som husker på og heier på syklistene. Vi som jobber for løsninger som imøtekommer behovene til de myke trafikantene og forbedrer trafikksikkerheten for alle på veien.

For det krever politisk vilje å prioritere ressurser og arealer slik at gående og syklende kan ferdes trygt og effektivt.

Det er mange spennende politiske diskusjoner som skal tas fremover. I forbindelse med kommunens klimabudsjett, kommuneplanarbeid og ikke minst om tiltakene i bypakka. Vi i MDG jobber og vil fortsette å jobbe for flere og bedre sykkelveier i hele kommunen. Vi håper vi får med oss et bredt politisk flertall slik at det blir enda flere gode grunner til å sykle i Tønsberg.

Tusen takk for at du sykler!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.