Gå til sidens hovedinnhold

Takk for at vi får komme til Tønsberg

Tidligere i høst ble Skagerak International School Tønsberg godkjent av kunnskapsdepartementet etter en appell om å reversere den opprinnelige avgjørelsen fra Utdanningsdirektoratet.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det betyr at skolen nå blir en realitet og at barn i Tønsberg får et spennende og nytt skoletilbud.

Vi er veldig glade for avgjørelsen og gleder oss til å kunne ønske elever velkommen til oss fra høsten 2022. Det har vært en lang prosess der vi har jobbet veldig godt sammen med Kaldnes AS og Tønsberg Næringsforening. Nå ser vi frem til et fortsatt godt samarbeid med lokale aktører og ikke minst kommunen. Skolen vil bli etablert på Slottsfjellskolen og viderefører en flott tradisjon med utdanning i hjertet av Tønsberg.

Ikke en privatskole

Vi har respekt og forståelse for at det er delte meninger om vår skole i forhold til offentlige skoler.

Det er likevel viktig å påpeke at Skagerak International School er en ideell friskole, altså non-profitt, og som mottar støtte fra den norske stat (85 prosent), mens de resterende 15 prosent dekkes av foreldre. Skagerak International School tilbyr en International Baccalaureata curriculum som er et globalt anerkjent studieprogram med over 5100 skoler i 157 land. I Norge finnes det for øvrig 41 friskoler.

Skolen er et alternativ til det offentlige skolesystemet, og har vært i Sandefjord siden 1991 der det går rundt 400 elever. Omtrent 10 prosent av elevene i Sandefjord pendler i dag fra Tønsberg.

Les også

Nå har James & co fått et svar med to streker under i privatskole-striden

Store positive ringvirkninger

Vi mener det eksisterer betydelige positive ringvirkninger av en internasjonal skole i Tønsberg, det viser også erfaringer fra andre steder. Økonomiske beregninger tilsier at skolen vil tilføre 20-25 millioner inn i den lokale økonomien i 2022. Og ikke minst vil det bli bli etablert 20 nye arbeidsplasser, et antall som vil øke etter hvert.

Les også

Skagerak får likevel starte skole i Tønsberg: – Glade på byens vegne

Et etterlengtet skoletilbud

­Mange har etterspurt dette tilbudet tidligere, og ikke uten grunn. Det er mange gode kvaliteter knyttet til et slikt skoletilbud. Skolen vil representere et multikulturelt miljø som vil styrke mangfoldet i hele vår region, tilbud om internasjonale skoler er også en viktig faktor for mange barnefamilier ved valg av arbeids- og bosted. Det betyr at den utgjør en faktor og vil bidra til å øke næringsattraktiviteten i Tønsbergregionen, skape nye arbeidsplasser og tiltrekke nye innbyggere med høy kompetanse.

Vi synes det er ekstra hyggelig å kunne flytte inn på Slottsfjellskolen som har en spennende forankring i Tønsbergs historie. Høsten 2022 ringer vi inn til første time. Velkommen skal dere være!

Kommentarer til denne saken