Gå til sidens hovedinnhold

Takk og lov for boplikten

Boblikt i en tilflyttingskommune bidrar til at de som vil bosette seg i en kommune slipper å konkurrere med sommerturister om boligene.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Boplikt er et bidrag til å holde prisene nede. Dette vet alle, og bopliktmotstandere som skylder på huller i lovgivningen, er mer opptatt av et fritt boligmarked, også for turister, enn å tette disse hullene.

På Hjemseng sier utbygger i Tønsbergs Blad at de regner med lokale boligkjøpere, ikke turister. Da burde det jo være greit med boplikt. Det er lettere å selge boliger når kjøpere vet at de får naboer som ikke bare er til stede i helger og ferier.

Men hva har skjedd med Venstre i Færder? Venstre på Tjøme har alltid vært for boplikt. På Nøtterøy har Venstre stått i første rekke når det gjelder å innføre og forsvare boplikten på Veierland. De første som ba Nøtterøy kommunestyre om å innføre konsesjonsgrense null (boplikt) på Nøtterøy, var Venstre.

Når Venstre sier nei til boplikt på Hjemseng, og heller vil bidra til høyere boligpriser, lavere skatteinntekter i kommunen og gjøre det vanskeligere for lavinntektsfamilier å få egen bolig, er dette stikk i strid med tidligere praksis. Vi må forvente slik politikk av Høyre og Frp, men ikke av et sosialt parti som Venstre. Er det noe rart at velgere flykter fra partiet?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.