Når hun svarer at den skitten vil hun slippe, får hun ikke beklagelser, men klager og kommentarer om at hun ikke tåler all verden.

Viser hun ei ryggtavle, for hun beskjed om at hun burde vise et bryst.

Nå vet ikke jeg hvorfor unge, og derav vakre Sommerstad legger ut bilder av seg selv – men jeg antar at hun vet dette selv.

Slik jeg «kjenner» henne tror jeg bestemt at hun har en seriøs mening med det. Hun er nemlig politiker, ikke modell.

Les også

«Sorry da, jeg trodde du tålte litt, jeg»

Og da – er det ingen i hele verden som har en døyt med å sutre, klage, korrigere, mene, eller synes noe som helst om hennes nettgreier hvis innvendingene handler om hennes kropp, utseende, hår eller ansikt.

De ytterst få damene jeg selv kommenterer utseendet til kjenner jeg svært godt.

Så godt at jeg trygt kan forutsi svaret på min henvendelse, jeg er brennsikker på at de blir glade for komplimenten.

De idiotene som ikke kjenner Sommerstad privat, men likevel sender henne ekle kommentarer, har ingenting med å proklamere sine egne meninger overfor henne.

Man kan godt mene at Erna Solberg er tjukk. Men verken jeg, eller du, har noen som helst rett til å si dette til henne. Verken skriftlig eller muntlig.

SE VIDEO: Lise dro en 16 tonn tung lastebil: – Det er gøy å være kvinne i en så mannsdominert sport

En statsminister er sjelden en idiot. Derfor tror jeg at Erna Solberg vet at hun er av de fyldige, og hun behøver ikke få dette slengt i trynet.

Det samme gjelder faktisk Sommerstad – som så vidt vites har et korpus det ikke er noe som helst i veien med – noe jeg tror hun gir fullstendig blanke i min mening om.

Og det – er hun i sin fulle rett til!

Som en eldre mann pleier jeg å si at vår oppgave er kun å gi komplimenter til kvinner – men uten andre baktanker enn at man ønsker å lyse opp hverdagen til denne kvinnen.

Og da skal man tenke seg nøye om slik at man ikke bommer.

Og den enkleste måten å gjøre dette på, er å begrense seg til den delen av kvinnelige bekjentskaper man kjenner godt og som er trygg på at mine eller dine hensikter, er utelukkende hyggelige.