Gå til sidens hovedinnhold

Tause Birgitte på Jarlsø har åpnet munnen

Vi som bor her ute er glade for å ha marinaen i nærheten, her er det alltid aktivitet.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Når man leser avsløringene i en artikkel som står i Båtmagasinet, forstår man at han har holdt tett så lenge. «Det har alltid vært planen at Jarlsø Marina skal bort» sier styreleder Thomas Lie. Spoler man tiden litt tilbake husker man at Terje Jensens marina ble lokket fra Vallø til Jarlsø for noen år siden. Snakk om å holde eier og ansatte for narr.

Videre mener han at en marina ikke er forenlig med beliggenhet på en øy. Nå er ikke jeg samfunnsviter eller forsker, men tør å hevde at en marina rettmessig passer svært godt på en øy. I alle fall mer enn kontorer.

At Jarlsø Eiendom er bekymret for sikkerheten burde man muligens tenkt på før man klinte en luksusblokk tett på en høyst oppegående marina. I tillegg har eiere av Jarlsø Eiendom flyttet inn i blokka.

Vi som bor her ute er glade for å ha marinaen i nærheten, her er det alltid aktivitet. Ingen av oss som har bodd her i noen år har klaget på Terje og hans ansatte.

Jeg hevder også at sjøfartsbyen Tønsberg bør ha en marina som tar imot lærlinger i marine motorer, samt maritime arbeidsplasser. Kontorer popper opp i hele byen og der passer de meget godt med jernbane og busser som går i alle retninger.

Jarlsø Eiendom har tidligere ment at marinaen fører med seg mye trafikk, det sier de mot bedre vitende. Det blir vel mer biltetthet med en mengde kontorer. De fleste kundene til marinaen kommer vitterlig vannveien.

På sydsiden av øya ligger et stort ubrukt areal brakk, hvorfor bygges det ikke kontorer her?

La Jarlsø Marina leve, det er ingen skam å snu.

Kommentarer til denne saken