– Jeg har ikke nubbesjans!

Susanna Söderman (bak) løfter 30 kilos melsekker i bakeriet hver dag, og hadde overtaket på Monika Paulsen på bryte-matta i TK-hallen. Smil og svette preget Steinar Hamlet Nielsens økt med TB Aktiv-gjengen.

Susanna Söderman (bak) løfter 30 kilos melsekker i bakeriet hver dag, og hadde overtaket på Monika Paulsen på bryte-matta i TK-hallen. Smil og svette preget Steinar Hamlet Nielsens økt med TB Aktiv-gjengen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

TØNSBERG: TB Aktiv-deltakerne festet grepet på hverandre, da trener Steinar Hamlet Nielsen bød opp til runddans på brytematta.

DEL

– Jeg hadde ikke nubbesjans! Du er råsterk!

Monika Paulsen griper drikkeflasken, tørker svette fra pannen og ser bort på sin treningsvenninne Susanna Söderman. Den svenske bakeren gliser. Hun viste rå styrke under bryteøvelsene i TK-hallen.– Jeg er vant til å løfte 30 kilos melsekker, det er hur lett som helst! Det var nok bakeren som kom fram i meg, ler hun.

Jentene lot seg rive med av Steinar Hamlet Nielsens varierte og lekne øvelser.

– Skitkul, sier Susanna.

LES MER: Les mer om TB Aktiv her

Diger øvelsesbank

Steinar Hamlet Nielsen har trent brytere i TK i 15 år. Han har vært trener for aldersbestemte landslag i en årrekke. Likevel var det uvant utfordrende å lede en gjeng med selverklærte sofagriser.

– Jeg kan love deg at jeg har spekulert mye på hvordan jeg skulle legge opp treningen, sier Steinar.

Resultatet ble en vellykket miks av balanse, styrke og lek. Drodlet fram underveis av den erfarne treneren.

– Jeg har en øvelsesbank inni her, sier Steinar og peker på hodet sitt.

– Jeg var nødt til å se an gruppa før jeg valgte øvelser, sier han.

Kjerringknute

Responsen han fikk fra den glade TB Aktiv-gjengen var enstemmig positiv.

– Gøyalt, variert og hardt! var omkvedet på brytematta.

Økta inneholdt blant annet en artig variant av sisten, armbryting, rumpe mot rumpeøvelse – og en knute av armer som skulle løses opp i riktig rekkefølge. For å nevne noe.

– Jeg kaller den «Kjerringa med knuta», og den fenger alle. Leken er viktig, uansett om du er mosjonist eller landslagsutøver, det gjør at du glemmer blodslitet, sier Steinar Hamlet Nielsen.

Støl eller?

For blodslit var det. Puls og pust fikk kjørt seg. Og kroppene.

– I morra kommer de nok til å oppdage at de har brukt muskler de ikke ante eksisterte, humrer Steinar Hamlet Nielsen.

Noen av deltagerne merket det allerede samme kveld, mens andre var mer optimistiske. Stølheten er ikke lenger en konstant plagsom følgesvenn dagen derpå.

– De første gangene etter trening måtte jeg ha hjelp for å sette meg ned i sofaen. Nå trener jeg tre ganger i uka, og da blir jeg ikke lenger så støl. Dette går så bra, sier Monika Paulsen.

Artikkeltags