Slik holder TB Aktiv-gjengen motivasjonen oppe

Testresultatene fra den aller første økten er utgangspunktet for «The Plank Challenge».

Testresultatene fra den aller første økten er utgangspunktet for «The Plank Challenge». Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

TØNSBERG: Høy aktivitet på Facebook er resepten når TB Aktiv-gjengen sliter med motivasjonen.

DEL

Du kjenner sikkert følelsen. Kroppen verker litt, hodet er tungt. Du er trøtt, slapp og sliten. Det frister mye mer å bli sittende i sofaen med PC-en i fanget enn å snøre på seg joggeskoene. Heller Facebook enn treningsdagbok.

Da TB Aktiv-gjengen møttes for første gang i januar, visste de at de skulle blogge om det de skulle gjennom. På møtet fikk de også beskjed om at det ville bli opprettet en Facebook-gruppe slik at trenerne effektivt kunne kommunisere med alle.

I seg selv ikke spesielt revolusjonerende, all den tid dette blir stadig mer vanlig i idrettslag og foreninger. Men sideeffekten i TB Aktiv har vært større enn forventet.

LES OGSÅ: Krisehjelp før Kristina

Facebook fungerer ikke bare som en informasjonskanal, men som en motivasjonskanal. Deltakerne gjør avtaler om ekstra økter. Psykologer, prester, lærere med mer muntrer hverandre opp i stunder der trening ikke er det som frister mest.

Nettet som barnevakt

For sogneprest Inger Bækken fungerer det som en noe annerledes form for åndelig føde.

– Facebook-gruppa er et morsomt, inspirerende og oppmuntrende forum, skriver hun på siden.

Psykolog Trine Elverum sier nettaktiviteten helt klart har bidratt til å holde moralen oppe.

– Nettet blir som en slags barnevakt, særlig i perioder hvor man har mest lyst til å sitte i sofaen med noe godt å spise og et glass rødvin, sier Trine Elverum.

LES OGSÅ: Treningslegen: – Hvile er viktig

Sammensveiset

Hun er blant de mest aktive i TB Aktiv-gruppen. Nylig lanserte hun «The Plank Challenge», basert på innspill fra Wicked Strong Fitness Bootcamp.

Her inviteres deltakerne til å konkurrere med seg selv om hvor lenge de kan stå i den beryktede «planken». For kort tid siden foreslo en deltaker at de burde melde seg på Jentebølgen i Tønsberg 23. mai.

– Når man foreslår noe, er det alltid noen som hiver seg på. Alt dette bidrar også til at vi blir mer sammensveiset, sier Elverum.

LES OGSÅ: – Det er lett å glemme at man ikke er 20 år lenger

Ekstra økter

Samholdet blir ekstra viktig etter hvert som nybegynnerentusiasmen har lagt seg, og treningene begynner å bli en vane. Bedre form er ingen garanti mot tunge stunder innimellom. Trener Hilde Grennes forteller at hun har hatt ekstra økter med deltakere hun har skjønt begynner å bli lei. Trine Elverum sier at hun prøver å bruke sin kompetanse til gruppens beste.

– Det er jo noe jeg er bevisst på. Motivasjonspsykologien bruker jeg både for meg selv og for de andre. Når jeg først fikk lov til å være med på dette her, så har jeg lyst til å bidra med det jeg kan, sier hun.

LES OGSÅ: Her går det helt i ball!

– Må by på oss selv

For dem som ikke er med i TB Aktiv, og som trenger motivasjon, er Elverum og de andre deltakernes blogger lett tilgjengelig på tb.no

– For meg er bloggingen den aller største hjelpen. Jeg gjør det like mye for min egen del ettersom det ligger forpliktelser i det, men samtidig synes jeg det er viktig at vi byr på oss selv.

– Vi må vise andre at vi også strever underveis og sliter med motivasjon osv. Vårt mål bør jo være å motivere andre til å gjøre noe lignende, selv om de ikke er like heldige og får den hjelpen vi får, mener Elverum.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags