Gå til sidens hovedinnhold

TB, Brexit og EØS: Olaussen fortsetter sitt korstog

Heming Olaussen fortsetter sitt korstog mot EØS -avtalen, denne gang ledsaget av Arne Limkjær.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Oppildnet av Storbritannias uttreden av EU forteller de leserne at dette er et eksempel som Norge bør følge.

Storbritannia har ifølge de to fått sin frihet og sjølråderett tilbake og samtidig har britene opprettholdt sine fordeler i det indre marked.For det første er det alt for tidlig og ha full oversikt over avtalens innhold og at det er så enkelt som de to hevder er det lite grunnlag for å si. Noe av det som imidlertid har kommet fram er at Storbritannia må forplikte seg til å holde de samme standarder som EU har for sin handel, og når vi vet at EU er en dynamisk organisasjon vil spilleregler og standarder stadig kunne endres. Dermed må Storbritannia kontinuerlig tilpasse seg EUs regelverk og siden Boris Johnsen overhodet ikke vil forholde seg til Brussel har de to partene funnet opp en ny konstruksjon som skal ivareta partenes interesser. Denne konstruksjonen skal bestå av embetsfolk og byråkrater fra begge sider og som er tillagt beslutningsmyndighet uavhengig av politikerne. Sjølråderett? Demokrati?

De to beskylder tilhengerne av EØS for å være bedrevitere og skråsikre men hva med deres egen holding?

Mot bedriftslivets ønsker og tunge økonomiske miljøer og et massivt flertall blant velgerne får vi fra SVs representanter en belæring om hva Norge er tjent med. Er det noe man skal være på vakt mot i denne sammenheng er det når SV forteller oss hvordan vi skal innrette vår økonomi.

Det er nok å se på SVs rulleblad fram til i dag.

Cuba, Øst-Tyskland og opp til nå Venezuela, er alle land som SF/SV har heiet på og vi vet hvordan det har gått.

Det er betryggende at Arbeiderpartiet under Jonas Gahr Støre aldri vil gå med på en norsk utmeldelse av EØS.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.