Gå til sidens hovedinnhold

TB mener: Fornuftig utsettelse

– Det er ingen skam å snu, uttalte Kristelig Folkepartis Muctarr Koroma da han fornøyd kunne konstatere at hele Færder kommunestyre var enige om å sende sammenslåingen av tre barnehager på nordre Nøtterøy tilbake til administrasjonen for videre utredning.

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Vi er enige i at det her var fornuftig å ta en timeout. Ikke bare har foreldre og andre vist et kraftfullt engasjement og en sterk motstand mot å slå sammen Vestskogen, Labakken og Herstadløkka til én stor barnehage. Argumentene mot har også vært tungtveiende.

LES OGSÅ: Enstemmig om utsettelse: – Det er ingen skam å snu

Riktignok er det god økonomi i å drive barnehage på ett sted i stedet for tre. Og for en kommune som Færder, med trange budsjetter, er det et argument man aldri kan se bort fra. Samtidig har nok foreldrene et poeng når de mener Herstad skole er en dårlig beliggenhet for en fremtidig storbarnehage.

Riktignok har man her en kommunalt eid tomt og bygningsmasse som inviterer til etterbruk når skolen nedlegges, men som Erik Holmelin (H) påpeker, bor det få barn nær Herstad, og veldig mange vil derfor måtte kjøre bil hit. For en kommune med ambisjoner om å få ned klimautslippene blir det feil. Dessuten er trafikken på Kirkeveien allerede tett. Det er på flere måter utfordrende hvis en barnehage skal ligge her.

LES OGSÅ: Charlotte og Christine troppet opp hos ordføreren: – Vi har blitt lyttet til

Holmelin går inn for å beholde en fremtidig barnehage i Vestskogen og bygge ny på Rosanes. Men hva som vil være en riktig barnehagestruktur på indre Nøtterøy i fremtiden, får nettopp en ny utredning og politisk behandling gi svar på.

Når man nå rykker tilbake til start, er det viktig at både rådmann og politikere er i dialog med foreldre og ansatte, slik at alle synspunkter kommer på bordet. Samtidig må nok alle være mentalt forberedt på at en kompromissløsning kan bli nødvendig.

Kommentarer til denne saken