Gå til sidens hovedinnhold

TB mener: Svinaktig godt nytt

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

At Nortura jobber med planer om å investere 700 millioner kr i slakterianlegget på Ås er den beste næringslivsnyheten i Tønsberg på flere år. Dette er langt mer enn en pølse i slaktetiden: I årene 2020 – 2024 kan det bli 150 – 200 nye ansatte ved bedriften.

Tønsberg trenger flere private arbeidsplasser, ikke minst i industrien, der mange jobber er blitt borte og vil bli borte i nær fremtid. Vi har en viktig klynge av næringsmiddelbedrifter, men også den har opplevd tilbakeslag, som da Korni ble nedlagt i 2013. I september i år kom nyheten om at Tine vurderer å redusere virksomheten på Ås og at over 20 arbeidsplasser kan ryke. Dessuten er det fortsatt ubesvarte spørsmål rundt fremtiden for Findus' produksjon av frossengrønnsaker. Mye vil avhenge av rammevilkårene for denne næringen i Norge, men hvis nye lokaler på Ås fortsatt er en aktuell mulighet, vil Findus-ledelsen trolig merke seg med stor interesse at Nortura trapper opp her. Noe av det som gjør beliggenheten her attraktiv er mulighetene til å samarbeide med Nortura og Tine om kjøl og frys.

Ordfører Anne Rygh Pedersen (Ap) og næringssjef Øystein Hjørnevik forsikrer overfor Tønsbergs Blad at kommunen vil spille på lag med Nortura for å sikre de nye arbeidsplassene på Ås. Det er et viktig signal. Kommunen har tidvis fått mye kjeft fra næringslivet for å være for lite fremoverlent når det gjelder å skaffe næringstomter og behandle byggesaker effektivt. Med en offensiv nabo som Sandefjord er det viktig at også Tønsberg satser tøft på næringsutvikling.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.