Gå til sidens hovedinnhold

TB mener: Vi settes på prøve igjen

Smittebølge nummer to i covid-19-pandemien tårner seg igjen opp i Europa, og en rekke land strammer nå inn på innbyggernes bevegelses- og forsamlingsfrihet i et forsøk å slå smitten ned enda en gang.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Lengst går kanskje Frankrike, som nedlegger forbud mot å besøke venner og familie, og bøtelegger innbyggere som påtreffes utendørs uten å være på vei til og fra jobb eller ha andre viktige gjøremål. Sammenlignet med dette er de nye innskjerpingene i Norge milde, men det betyr ikke at det ikke er viktig å følge rådene og påbudene myndighetene nå gir.

Selvsagt er det surt for mange av oss når vi oppfordres til å møte færre mennesker, ikke være flere enn fem til stede i sammenkomster hjemme hos oss selv, være maks 50 på private sammenkomster utenfor hjemmet (20 i Oslo og Drammen) og maks 600 (200 i Oslo) på arrangementer utendørs (forutsatt at det er fastmonterte seter, hvis ikke er grensen 200). Ikke minst fortviler restaurant- og utelivsbransjen. Her i Tønsberg har Quality Hotel Klubben alene fått avbestilt arrangementer til en verdi av over en halv million kroner. Tønsbergs Blad og mange andre bedrifter har måttet avlyse planlagte julebord.

Skal vi da aldri bli ferdig med dette, er det sikkert mange som tenker. Kritikken mot tiltakene har ikke uteblitt. Tross alt kjenner de færreste av oss noen som har blitt alvorlig syke eller har dødd. Men det er nettopp fordi vi var tidlig ute med strenge tiltak og har vært forholdsvis disiplinerte i å følge dem opp. Svenskene ventet lenge med å stramme inn. De har nær 6.000 døde. Norge har fortsatt under 300 dødsfall. Men med flere smittede kan utviklingen gå feil vei også hos oss. Derfor kan vi ikke ta sjanser.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.