Derfor og slik bør du snakke med barna om penger

UNNGÅ LUKSUSFELLEN: Hvis barna får smarte forbruksvaner og en god økonomiforståelse tidlig, får de et solid utgangspunkt for voksenlivet.

UNNGÅ LUKSUSFELLEN: Hvis barna får smarte forbruksvaner og en god økonomiforståelse tidlig, får de et solid utgangspunkt for voksenlivet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hvordan kan vi sørge for at barna lærer verdien av penger før de plutselig skal stå på egne bein selv?

DEL

HØR TB-PODDEN OM BARN OG ØKONOMI NEDERST I SAKEN

MeningerHvor tidlig skal barna få innsikt i familiens økonomi? Hvor tidlig skal de få oppgaver og lommepenger? Og hvorfor er dette viktig?

I den nyeste episoden av tb-podden har TBs pengeråd satt seg sammen igjen, og tema for dagen er nettopp barnas rolle i familiens økonomi. Finansrådgiverne Kamilla Elise Holt Utheim (30) og Hanne Solli (40) fra DNB i Tønsberg svarer på samfunnsredaktør og programleder Marie Olaussens spørsmål.

- Det er viktig å gi barna de gode vanene tidlig. Verdien av penger og noen tanker om hva ulike aktiviteter og forbruk egentlig koster er fint å få inn tidlig, sier Hanne.

Og pengerådet kommer også i denne episoden med gode råd til rimelige eller gratis aktiviteter for hele familien, som kan sørge for gode opplevelser uten at lommeboka må til pers. 

- Dessuten snakker vi også en del om sparing. Å la barna spare til ting de ønsker seg, gir dem en bevissthet og kunnskap om pengebruk de kommer til å ha nytte av hele livet, sier Kamilla. 

Tredje episode av TBs økonomiskole: Hør Kamilla og Hannes gode pengeråd til barna

 

Andre episode i TBs økonomiskole: Blakk, hva gjør jeg nå?

 

Første episode i TBs økonomiskole: Slik blir du rik på et år

 

Artikkeltags