Hvor mye søppel lager du i løpet av en uke? Hvor mye papp, plast, flasker, bokser, matavfall og andre ting går til gjenvinning eller i restavfallet ditt?

Den siste uken i november skal vi sammen med leserne og fagfolk finne mange gode metoder for å få ned søppelmengden. Vi skal måle og veie avfallet og se hvordan vi kan bli grønnere i løpet av en uke.

Men for å få til det, må vi jo ha noe å sammenligne med. Derfor har vi laget et skjema som kan brukes til å logge søppelmengden vi produserer i uke 46 (fra mandag 11. november). I denne uken skal vi altså oppføre oss som vanlig, og bare registrere resultatet ved å veie, måle og dokumentere dette med fotografier.

Minst fire av TBs journalister er nå klare til å teste sin egen husstand, og vi vil gjerne ha med oss fire andre familier. Vi du være med, send en epost til marie.olaussen@tb.no, så velger vi fire familier vi skal følge disse to ukene. Vi ønsker oss alle typer familiekonstellasjoner. En voksen, to voksne uten barn, aleneforeldre med barn, to voksne med ett eller flere barn - her er alle interessante for eksperimentet.

Hvis du skal være med, må du ha lyst til å bidra med dette:

■ Du må gå ut med søppel søndag 10. november, slik at det er tomt i alle avfallsbeholderne du har på kjøkkenet når uke 46 begynner mandag 11. november.

■ Du må veie og måle avfallet ditt gjennom uke 46, og søndag 17. november fylle ut skjemaet du får fra oss. Ta bilder vi kan bruke til å illustrere hvor mye søppel du/dere har laget.

■ I uke 48 må du teste hvordan du kan kutte mengdene avfall, ta bilder av ting familien gjør for å nå målet om å lage mindre søppel, og fylle ut det samme skjemaet en gang til når uken er over søndag 1. desember.