Vil du også lese ting når de publiseres og enklest mulig?

– Last ned vår fabelaktige nyhetsapp, og få de viktigste nyhetene rett inn på telefonen, oppfordrer ansvarlig redaktør Sigmund Kydland.

Etter lanseringen av vår nyhetsapp tb.no har stadig flere lastet ned appen.

Dermed holder de seg oppdatert, enten det handler om trafikkulykker på E18, gravearbeider som skaper kø, strid om kommunesammenslåinger, at Nøtterøy håndball rykker opp eller at Slottsfjellfestivalen slipper store artister. Vi ønsker å bringe deg nyhetene rett til din telefon.

For at vi skal kunne sende deg et nyhetsvarsel, må du selv laste ned tb.no-appen. Blir du spurt om du ønsker å motta varsel, svarer du ja takk.

Nyttig tjeneste

Slik får du nyhetsvarsel fra Tønsbergs Blad

■ Last ned tb.no-appen på telefonen din og/eller på nettbrettet. HER finner du nyhetsappen hvis du har androidtelefon. Og HER finner du den hvis du har iPhone.
■ Si jatakk dersom du blir spurt om du vil akseptere varsling.
■ Har du allerede appen kan du gå inn i innstillingene og se om du har slått på varsling. Der kan du også velge utseende på meldingen.
■ Da er det bare å vente i spenning på siste nytt fra lokalavisen din. I mens er det mye godt å lese i appen. Den kan du lese på bussen, toget eller i sofaen. Men ikke mens du kjører bil, er du snill.

– Vi kommer ikke til å sende ut varsel i tide og utide. Dette skal ikke oppleves som mas, men som en nyttig tjeneste fra lokalavisen din, sier Kydland.

Nyhetsredaktør Erik Wold Aunemo har et godt eksempel på en sak som mange kunne ønsket seg nyhetsvarsel om.

– Brannen på Basa i fjor sommer og på Havariet på Brygga er slike sak. Vi hadde et voldsomt telefontrykk fra lesere som lurte på hva dette var, sier han.

Trafikken på tb.no viste også at det er veldig mange som bruker tb.no til å oppdatere seg når det skjer store ting. i akkurat denne saken kunne det vært nyttig med et nyhetsvarsel, slik at mange raskt ble orientert om hva som skjedde, sier Aunemo.

– Samtidig skal det ikke trenge å brenne i så stort omfang for at vi skal sende ut nyhetsvarsel til leserne våre. Vi lover også å sende ut noen skikkelige gladsaker på nyhetsvarselet, sier Kydland.

Husk å trykke «ja»

I tillegg til at du kan få varslinger i den nye appen, kan du når som helst bruke den til å lese nyhetene som publiseres på tb.no, uten å måtte søke opp siden i en nettleser. Det er bare å laste ned appen og ha den klar på skjermen på mobilen – og klikke seg inn når du sitter på bussen, på toget eller i bilen. Vel å merke hvis du ikke sitter bak rattet!

Men dersom du vil ha nyhetsvarslinger, må du trykke ja når du første gang for spørsmålet om du vil motta varsel.

Da kan du automatisk holde deg oppdater på de viktigste nyhetene heretter, og gå inn og lese de andre nyhetene – når det passer deg bedre.

Her finner du tb.no-appen til androidtelefonen din

Her finner du tb.no-appen for iPhonen din

Over 22.000 digitale brukere

Tønsbergs Blad er primært en abonnementsavis. Det betyr at vi på nettavisen har saker som er forbeholdt abonnenter og er merket med pluss. Vi synes det er mest riktig at de som betaler for å være abonnenter, får mer og flere nyheter enn de som ikke er det.

I vår nyhets-app vil vi både tipse om saker som alle kan lese, og saker som er forbeholdt deg som er abonnent.

I februar passerte TB 21.000 abonnenter og 5.500 av dem er rene digitale abonnenter.

De får med seg flere saker på nett, og kan blant annet følge utviklingen når der skjer ulykker og andre hendelser.

Få full uttelling for abonnementet

Enten du er papirabonnent eller digitalabonnent trenger du en såkalt aID-bruker for å få full uttelling for abonnementet ditt.

Den trenger du for å logge deg inn og lese alle saker på nettavisen, lese eAvis, og for å kunne kommentere under artikler eller sende inn hilsener.

På nettavisen får du blant annet flere artikler som ikke står i papiravisen, holder seg oppdatert kontinuerlig på hendelser og får de største nyhetene fra inn- og utland i vårt eAvis-magasin Rix.

I skrivende stund har Tønsbergs Blad nesten 22.300 aID-brukere som har benyttet sjansen, fordelt på abonnenter og familiemedlemmer.

Som abonnent kan du nemlig dele det med familiemedlemmer som bor i samme husstand.

Som aID-bruker kan du også enkelt gjøre endringer i ditt abonnement: Endre leveringsadresse og melde ferieflytting.

LES OGSÅ: Her kan du lese alt om TB+ og lage deg en aID-bruker