Gå til sidens hovedinnhold

Over én million har sett Herman (15) og Oliver (14)

Artikkelen er over 4 år gammel

Takket være en strømpeoppskrift og triksing er to gutter i Skogstjerneveien på vei til å bli YouTube-stjerner.

– Drømmen er å leve av det.

I Skogstjerneveien på Vestskogen er Teie-gutta og naboene Herman Læret og Oliver Carr akkurat ferdig med å vise oss et utvalg triks på den selvlagde fotballbanen som overlapper hagene mellom de to husene de bor i.

Startet med en skade

Hadde det ikke vært for at vi ønsket å se «skillsa» med egne øyne, kunne vi satt oss rett ned ved skjermen på gutterommet og sett dem på YouTube. Det er her vi sitter nå rett etterpå, og det er her kompisene og naboene videreforedler alt de trener på i hagen.

LES OGSÅ: FK Tønsberg og Eik i nye samtaler i høst (+)

Eller rettere sagt; det er her de redigerer og publiserer det som følges av stadig flere seere.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Det startet vel egentlig med at jeg brakk armen og ikke kunne trene fotball. Så da begynte jeg å trikse, forteller Herman før Oliver skyter inn:

– Jeg hadde vært hos bestemor, og da det ikke var så mye å gjøre begynte jeg også å trikse. Så fortsatte vi bare her hjemme igjen.

Tok av med avklipte strømper

Time etter time i hagen ga stadig nye trikserekorder, og mer spektakulære skills som nå kommer til syne for tusenvis av følgere. Men det var noe helt annet som fikk det til å ta av. En strømpeoppskrift, av alle ting.

LES OGSÅ: Skjebneuke for Stian (+)

– Den filmen er jo så dårlig. I starten var vi ikke noe gode på dette i det hele tatt, ler gutta.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dårlig eller ikke: Oppskriften på hvordan du steg for steg kan klippe av fotballstrømpene og bruke vanlige sokker inne i fotballskoene, slik de virkelig store gjør, fenget mer enn de i sine villeste fantasier turte å drømme om. Klippingen av strømper og film til «How to wear your football socks like a pro Neymar, Bale, Suarez» er i skrivende stund  sett 1.054.085 ganger.

– Vi var fornøyd når 200 hadde sett den så da kan du jo tenke deg resten, smiler Oliver.

Se bruksanvisningen/oppskriften her

Nylig var Aftenposten på besøk for å lage sak på Teie-gutta. Ut ifra den vanvittige responsen kom også ideen om å publisere flere fotballvideoer, som nevnte triksevideoer, skills fra FIFA 2018 eller hvordan spraymale fotballsko. Alt om redigering, copyrights og publisering har de funnet ut av selv, blant annet med YouTube som pensum.

Fra Gaustatoppen til Wembley

Og ballkunsten utøves ikke lenger bare ute i hagen, endel av greia har vært å gjøre det i ulike settinger, på alt fra Gaustatoppen til utenfor Wembley.

Foruten alle visninger har Herman og Oliver allerede over 4.000  abonnenter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Det er to Youtubere i England, F2 Freestylers, som vi ser opp til og er inspirert av. Vi gjør jo dette for moro skyld, men det er klart vi drømmer å bli sånn, sier Herman.

– I første omgang er målet 10.000 abonnenter, legger Oliver til.

Se hvordan gutta feiret 4000 abonnenter med en compilation av seg selv

I tillegg til sin egen YouTubekanal har ungdomsskoleelevene (Herman går i 10. klasse, Oliver i 9.) også designet sitt eget klesmerke med samme navn som kanalen, Freestyleskills32. Og akkurat som med alt det andre de har gjort har de øvd, terpet og lært seg alt selv fra bunnen av.

– Logoen lagde vi selv på et redigeringsprogram. Navnet ble til fordi jeg er født i 03 og Herman i 02, forklarer Oliver.

Ja takk, begge deler

I fotballens «vanlige» og ofte konservative verden er ikke alltid «YouTube»-spillere alltid en positiv ladet karakteristikk, særlig ikke hos trenere. Så hvordan er de for to talentfulle fotballspillere og Manchester United-supportere? Vi de helst spille på Old Trafford eller herje på sosiale medier?

LES OGSÅ: Eirik (25) på klubbjakt, ville videre fra New York

Svaret, som bærer preg av en liten halvgardering, er de helt enig om:

– Vi spiller fotball i ukedagene og lager en video hver helg. Drømmen er å leve av fotball eller YouTube. Eller begge deler.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.