Oskar (23) fikk alle dommerne til å snu seg: – Det var nesten litt surrealistisk

VIDERE: Oskar Svensen Øiestad (23) fra Nøtterøy tok alle dommerne med storm i fredagens sending av The Voice.

VIDERE: Oskar Svensen Øiestad (23) fra Nøtterøy tok alle dommerne med storm i fredagens sending av The Voice. Foto:

Mobilen har ikke vært stille et sekund siden Oskar Svensen Øiestad (23) fra Nøtterøy besto første test i The Voice med glans.

DEL

– Det var så utrolig gøy å stå der, sier en tydelig opprømt Øiestad til Tønsbergs Blad.

Etter å ha fremført sin versjon av Led Zeppelin-låten «Dazed and Confused» hadde alle dommerne snudd seg og dermed et ønske om å samarbeide med 23-åringen.

– Jeg hadde tenkt mye på forhånd, og bestemt meg for at jeg bare måtte ta det som det kom og kjenne på magefølelsen. At alle snudde seg var nesten litt surrealistisk.

Scenevant

Etter at dommerne Morten Harket, Lene Marlin, Yosef Wolde-Mariam og Martin Danielle hadde prøvd å selge seg inn, kunne Oskar avsløre at han ønsket seg Lene Marlin som mentor.

– Når jeg sto der så kjente jeg bare noe som sa «Oskar, nå velger du Lene». Og da ble det til at jeg valgte henne. Hun har mange års erfaring, så dette tror jeg blir veldig spennende.

Til vanlig jobber nøttlendingen, som er bosatt i Oslo, som musiker på heltid.

– Dette er jo jobben min vanligvis, så det å stå på en scene er ikke noe problem. Men med en gang den konkurransebiten kommer inn så blir det litt annerledes. Nå skal jeg bare jobbe knallhardt for å komme meg videre fra neste runde.

LES OGSÅ: Restauranten tvinges til å flytte: – Det er veldig trist

Responsen etter opptredenen har vært enorm, men musikeren er fast bestemt på å holde beina planta på jorda.

– Mobilen har vel ikke vært stille et sekund siden fra i går kveld til nå, så jeg bruker en del tid på å svare alle. Det er veldig hyggelig med all oppmerksomheten, men jeg skal passe på at det ikke går helt til hodet på meg, sier han spøkefullt.

Åpen søknad

Med på audition fredag var storesøster Pernille (26) som støtte. Hun var selv med i sangkonkurransen «X-factor» på TV2 i 2009, og jobber også den dag i dag med musikk.

– Det er absolutt en fordel at hun har den erfaringen fra tidligere, og jeg har fått masse nyttige tips. Det er veldig fint at noen i den aller nærmeste familien driver i den samme bransjen.

Nå blir det full jobbing fram mot neste utfordring i konkurransen, som er en såkalt «knockout». Og målet med deltakelsen er klart.

– Jeg ønsker så klart å vinne, men samtidig er dette et slags åpent jobbintervju for meg. Planen jeg har for karrieren krever en del bedre økonomi enn jeg har alene på nåværende tidspunkt, så nå må jeg bare jobbe knallhardt og høre på Lene fremover.

LES OGSÅ: Nicolea (18) og Frida (18) tok et skoleår utenom det vanlige – det ble en opplevelse de aldri vil glemme: – Det var magisk

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags