Han har lenge utøvd en kamp som skulle knekke motstanden tidlig ved bruk av lettere våpen, men når han ser at Vesten pøser inn tyngre og tyngre våpen til Ukraina, sabler han mer og mer for å svare. Etterretningstjenester hevder at Putin har etablert oppskytingsbaser på grensen til Ukraina med atomvåpen også rettet mot Vesten om NATO skulle svare på tiltale. Jeg tror vi er nærmere en tredje verdenskrig enn på lenge. I verste fall kan vi få en økonomisk krise verden aldri har opplevd.

Det er jo legitimt at NATO og Vesten for øvrig vil hjelpe et land som blir invadert av et annet. Men det er to sider av denne saken. Blir stormaktene involvert i krigen med atomvåpen, kan flere generasjoner måtte lide av skadevirkningene. Det er synd å måtte innrømme at det snart er på tide at Vesten i større grad må ta russerne med i en forsonende allianse. Det er nok mange som reagerer negativt på mitt innlegg, men er det bedre med brent jord, er det bare å fortsette å provosere Putin.

Ukrainas president er flink til å markedsføre sitt land utad med ønsket om at verden skal sende inn tyngre og tyngre våpen, men det kan vise seg at verden må innse at dette var feil. Det aller siste: Regjering og storting har sagt ja til 400 millioner kroner til Ukraina mens bøndene er på vei til å måtte gå fra sine gårder. Forstå det, den som kan!