Litt uvant, for jeg var alltid en rolig elev. Men Grøtvedt og jeg er politikernes skyteskive, og mye oppsto etter ordførerens utspill om nettroll – ord som gjør at det er lett å henge seg på i kommentarfeltet. At kommunen vedtok sine egne «Etiske retningslinjer» i 2020 er visst lett å glemme. Jeg anbefaler alle å lese dem.

Jeg har ikke Grøtvedts arkitekt-tyngde, men kan skryte på meg engasjement over fem generasjoner i området og noen semestre med kunsthistorie. Jeg vet at korintiske og joniske søyler er ulike, uten at jeg har bruk for det blant nybyggene i byen. Og Grøtvedt og jeg har ting felles. Vi har faktisk politisk bakgrunn, Jonassen, og vi lar oss ikke skremme, noe flere har forsøkt å gjøre. For noen må lokke politikere ut av boblen.

LES OGSÅ: Kjølner og Grøtvedt: Hvis de som lager mest støy fikk viljen sin

Først, Jonassen, du mener at er man ikke folkevalgt, så kan man holde kjeft. Deg om det, folk tenker og har meninger. Du minimerer også AOT til en «løst sammensatt gruppe på fb». Skremmende, for du viser en så liten forståelse for en folkebevegelse at det nesten er trist. Du bør i det minste ta oss på alvor. Vi har doblet medlemstallet i Tønsberg og er nesten 100.000 følgere på landsbasis.

Men – når maktens elite blir rasende, da er spikeren truffet. Og det er da man må holde ut. For når folk går i forsvar, fins det som regel en klar og logisk grunn. Det er som å anklage en liten unge for å rappe godteri, den største fornekteren er synderen selv.

Men, Jonassen, du misforstår om du tror at Grøtvedt og jeg jobber ut fra personlige motiver. Du siterer: » … blir hevdet at demokratiet er truet, uten annen begrunnelse enn at ‘jeg selv og de som mener det samme som meg ikke har fått det som vi vil’ …» Tu de lu … Har du tenkt over den setningen? Tror du Grøtvedt og jeg jobber mot makta fordi vi bare er.. sta? Ta deg en bolle. Fra Nøtterø Bakeri, de er best.

LES OGSÅ: Virkelighetsfjernt fra Høyre-politiker Jonassen

Har klart å påvirke

Du siterer en «ekspert» som sier: «. Kjølner og Grøtvedt fjerner seg fra muligheten til å påvirke realpolitikk, når det skytes i alle retninger …» Hva? «Skytes» i alle retninger? Nei, vi skyter på lokalpolitikken, utbyggerne, muligheter for samrøre. Du mener kanskje at det er så mange utbyggere i byen at vi skyter på alle? I så fall har du rett. Men vi har klart å påvirke, for engasjementet har vært voldsomt etter boligarker og gapestokker. Og nå har du skrevet også. Gratulerer.

Men vi «stikker hodet i sanden»? Huff da, Jonassen. Jeg vil tro vi er omtrent jevngamle, og det blir mye pes av å gå ned i knestående og stikke hodet i bakken – ærlig talt. Man kan bli rent svimmel. Dessuten får en kvinne i sin beste alder sand i håret, det tar seg ikke ut. Noe du bør vite som medlem av H. Sand på dressen, vet du. Og hvor finner man fin sand? Beddingen på Kaldnes? Det er betong under sanden. På Jarlsø? Tomt for sand.. Og det er vanskelig å «løse framtidens behov» med hodet i sanden – det blir lite prat. Lite støy også, selvsagt, noe jeg forstår at du liker.

Jeg har alltid sagt til min mann at i H er de godt oppdratt, det er et kultivert parti. En fra H ville aldri gått ut i mediene på den måten venstresiden har gjort. Sa jeg. Jeg står delvis ved det, for du, Jonassen, bruker ikke helt den samme storslegga. Litt mer dempet er du, litt mer høyre'sk.. likevel syder du av antydninger og påstander. Litt mer plumpt enn jeg hadde tiltrodd en fra H, men what the heck, du har vel noe å forsvare. Som så mange andre godt plassert i posisjoner.

LES OGSÅ: På høy tid at byens myndigheter tar fortvilelsen på alvor

Ingen velgermagnet

Men jeg lurer på hvor smart du har vært, for mens du forsvarer politikken mot støyende bråkmakere, har dette en annen effekt. I lys av siste tiders hendelser kunne det tenkes, rent hypotetisk, at noen ville valgt H i forhold til sittende styre. Utspillet er muligens ingen velgermagnet. Skikkelig dumt for H, men life is a bitch.

Men – fint for deg at utbyggerne er hyggelige og redelige. Bra for arbeidsmiljøet. Hvorfor skulle de ikke være blide? De får jo viljen sin. Og til info: I Nedre Langgate liker de ikke utbyggerne like godt som du gjør.

Utspillene fra politikere har vært raseri over støy, kritikk og ordbruk, men veldig få ord er brukt på hva de synes om raseringene i byen. Jeg ser at du tenker på næringslivet, Jonassen, tenker du på oss andre? Bygg som kommer? Hva er planen? Hotellet på Korten? Tårnet til Buchardt? Vallø? Det er interessant å vite for oss som vil stemme ved neste valg.

LES OGSÅ: Hvorfor tror Grøtvedt og Kjølner at verden bygges med sinne og leggspark?

Du avslutter med politisk svada om «respektere at det finnes andre meninger og at de fleste løsninger er kompromisser.» Jupp. Man får den respekten man fortjener. Dropp politikerpreiket.

Jeg avslutter med et kjent sitat fra Hamlet, for å få opp den kulturelle profilen en smule: «Something is rotten in the state of …». Det siste ordet er utbyttbart.