Kan det være så vanskelig? Denne gangen må svaret faktisk bli nei, ikke i det hele tatt. Du skal nemlig ikke gå innom mange butikker før du blir møtt med tilbud om å bli med i klubben. Hvilken klubb? Kundeklubben, selvfølgelig. Det er bare å legge igjen telefonnummeret, så strøymer det på så eg knapt kan anda med eksklusive tilbud og sjansen til å samle inn millioner av bonuspoeng. En nobrainer, som det heter. Hvem vil vel ikke ha 200 kroner i avslag, muligheten til unike kupp før alle andre (unntatt alle de andre tre millioner eksklusive medlemmene) og etter fire år nok poeng til å få en vaskeklut?

Som sagt, det er bare å registrere seg – og rydd plass i innboksen. For nå blir det ikke fred å få. Først er det 200 kroner i rabattkupong, som ikke kan brukes på første kjøp. Etter en halvtimes tid får du første varsel om at den snart går ut, så skynd deg før det er for sent. (Kan ikke brukes på allerede rabatterte varer, våre egne merker eller mens det er fullmåne. Må brukes på et kjøp utført via mobilappen mens du lager middag en tirsdag mellom 16.31 og 16.46.)

Les også

Det nytter nok ikke å hente Maren fra «Fra bølle til bestevenn», selv om bøllevariasjonen blant mennesker nok er minst like stor som i hundeverdenen

Men det er ingen fare om du ikke fikk brukt den første kupongen, det kommer alltid en ny, og enda en ny, og så to nye med litt mindre vennlige spørsmål om hvorfor du ikke har brukt den forrige. Og dette kan jo være glitrende tilbud som å kjøpe tre par sokker og betale for to (vi spanderer den billigste) om du bestiller på nett rett før midnatt. Eller kjøp ti vinglass for vin av pinot noir fra Australia og få ett håndblåst farrisglass. Og ikke nok med det, etter to års intens kosmetikkshopping har du samlet nok poeng til å få en liten gave (vareprøve med 15 ml dusjsåpe for fet hud).

Nå er vi vanlige dødelige dessverre ikke i nærheten av å kunne melde oss inn i de beste klubbene. Tilbudet om å ta tre boliger og betale for to virker stort sett å være forbeholdt våre ypperste folkevalgte. Og noen av dem har også skjønt betydningen av å kjøre 400 kilometer og få betalt for 600. Trumf-bonusen min holder ikke helt tritt, om jeg skal være ærlig. Og det er ikke fordi jeg ikke gjør mitt for å øke formuen til Johannson og Reitan og de andre som sysler med dagligvarer.

Men det er en bitte liten skapning som virkelig har klart å ta dette konseptet til et helt nytt nivå, noe vi virkelig fikk merke denne uka. Og denne klubben trenger du ikke engang å melde deg inn i, for alle skal få: Omikron-programmets finn én og smitt seksti går jo langt utenpå den mer sedate Delta-losjen (må ikke forveksles med flyselskapet). Her har andre fordelsprogrammer virkelig noe å lære. Så her er det bare å si: Verv og vinn – snart kan det være for sent.

Derfor sier jeg det igjen: Kan det være så vanskelig? Her har jeg jo allerede konkludert: Nei. Det å få noe gratis trumfer alltid kostnaden.

Les også

Det bare en ting å gjøre: Følg magefølelsen! Så langt vi hittil har erfart i menneskehetens historie, har den aldri sviktet