Gå til sidens hovedinnhold

Tinghus på Korten?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det har ikke manglet reaksjoner etter at stamhusbesitter Carl Nicolaus Wedel Jarlsberg nylig sto frem i Tønsbergs Blad og fortalte om sine planer for et byggeprosjekt på Korten, nærmere bestemt på tomten rett i nordkant av tidligere Færder videregående skole. Dette kan være godt egnet som lokaler for det nye tinghuset i Tønsberg, mener stamhusbesitteren, som samtidig varsler at dersom tingretten skulle velge et annet alternativ, har han andre interessenter på hånden. Med andre ord kan prosjektet bli gjennomført uansett.

LES OGSÅ: Carl Nicolaus Wedel Jarlsberg, jeg syns måten du omtaler dette på er ganske provoserende

Den aktuelle tomten på Korten er ikke noe uproblematisk sted å bygge på. Her er man nær inntil det internasjonalt beskyttede våtmarksområdet på Ilene og Grevestien, som er svært populær blant turgåere. Både Fylkesmannen og andre har spilt inn at det må vises hensyn til det vernede fuglelivet på Ilene. Bl.a. kan en massiv fasade skremme bort fuglearter som vil ha åpent terreng rundt seg for å kunne se rovdyr på avstand. Derfor bør byggegrensen lengre vekk fra dagens strandlinje. Heller ikke bør det åpnes for utfylling for å kunne flytte Grevestien utover, mener Fylkesmannen.

LES OGSÅ: Det blir masse utvikling rundt Kanalen i årene fremover – men hvordan vil DU ha det?

Vi mener Wedel Jarlsberg som utbygger og kommunen som byggesaksmyndighet gjør klokt i å rette seg etter disse innspillene, og gjerne også finne en løsning for den populære bobilparkeringen. Gjør de det, mener vi det må være positivt at det kommer ny bebyggelse her, noe kommuneplanen også legger opp til. En annen sak er at Korten kanskje ikke er det beste alternativet for tingretten. Mye taler for at et felles tinghus for hele Vestfold bør ligge nærmere busslinjer og jernbanestasjon enn her.

Kommentarer til denne saken