Den nedbrente båten skal etter planen heves onsdag

OPPRYDDING: Det er nærmere 100 meter med lenser rundt båten.

OPPRYDDING: Det er nærmere 100 meter med lenser rundt båten. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Vestfold Interkommunale Brannvesen kom tirsdag med en oppdatering på arbeidet med båten som brant mandag kveld. Lensene som samler opp diesel er byttet, og det er planlagt at arbeidet med å heve båten skal starte onsdag.

DEL

– Vi har i 18-tiden vært ute og byttet lenser, samt lagt ut flere nye. Totalt er det nå drøyt 100 meter med absorberende lenser rundt båten. Lensene som ble tatt opp hadde trukket til seg mye diesel. Disse er lagt i egnet sekk på skjæret der båten ligger, og vil bli fraktet vekk samtidig med at båten fjernes, sier underbrannmester Kenneth Olsen.

Det var mandag kveld at det brøt ut kraftig brann i en større fritidsbåt ved gjestehavna på Havna hotell på Tjøme. Slukningsarbeidet var krevende og først tirsdag morgen var brannen slukket.

Brannvesenet opplyser om at de vil følge opp lensene en gang til, og brannbåten Havkatten blir liggende ved kai på Havna fram til onsdag.

LES OGSÅ: Båt sto i full fyr

OPPRYDDING: Det er diesel og brannrester i sjøen etter brannen.

OPPRYDDING: Det er diesel og brannrester i sjøen etter brannen. Foto:

– Det er en del diesel på utsiden av lensene, men det får vi ikke gjort så mye med, sier underbrannmesteren.

Båtens forsikringsselskap opplyser til VIB at et entreprenørselskap fra Østfold skal heve båten og få den over på lekter så snart som mulig. Om ting går som planlagt, settes dette arbeidet i gang på onsdag. Det var trolig nærmere 2000 liter diesel fordelt på to tanker om bord da brannen oppsto.

LES OGSÅ: Bjørnar var om bord da det begynte å brenne: – Det tok bare noen minutter fra vi luktet røyk til flammene sto

ARBEIDER: Brannvesenet har byttet lenser i dag.

ARBEIDER: Brannvesenet har byttet lenser i dag. Foto:

«Båten som brant er en 55 fot Sarnico, bygget i 1998 ved verftet Cantieri Di Sarnico ved innsjøen Lago d`Iseo som ligger mellom Bergamo og Brescia i Nord-Italia.»

Artikkeltags