Gå til sidens hovedinnhold

– Vi må utnytte sjøens Karl Johan

Artikkelen er over 8 år gammel

TJØME: – Røssesund er sammen med Blindleia sjøens Karl Johans gate. Det må vi utnytte til å skape arbeidsplasser.

Det sier Tjømes varaordfører Per Ove Width (Frp) til Tønsbergs Blad. Vi møter han sammen med partiets næringslivspolitiske talsmann Arild Einang på Ormelet. Utenfor ligger et speilblankt Røssesund omsvøpt av noe tåke.

– Tenk på alle båtene som hvert døgn passerer her om sommeren. Mange av dem går bare forbi og videre til blant annet Stavern hvor det er et mye bedre tilbud på land. Det må vi gjøre noe med. Vi må gjøre det attraktivt for båtfolket å stoppe her på Ormelet, sier Einang.

Han får støtte av Width.

– Vi som politikere må legge til rette for næringsutvikling her på Ormelet. Her er det et enormt potensial, sier Width.

Promenade

Arild Einang blir ivrig når han snakker om framtida for Ormelet.

– Vi må gjøre Ormelet til et naturlig samlingspunkt for de fastboende på Tjøme, hyttegjester og for båtfolket. Det kan gjøres ved at det bygges en promenadegate langs sjøen. I tilknytning til denne bør det bygges sjøboder med forskjellige tilbud som butikker og restauranter, slår Einang fast.

– For å få til dette, må vi få bort biltrafikken som passerer forbi her, skyter Width inn.

– Kommunen har kjøpt Kjære gård nettopp for å få løst trafikkproblemene her på Ormelet. Frp er av den oppfatning at vi så snart som mulig må starte med dette arbeidet. Det kan, etter vår mening, gjøres ved at størstedelen av Kjære-eiendommen reguleres til boligbygging og til næringsformål. For eksempel et privat helseforetak. Da kan man samtidig få til en veiomlegging som Ormelets befolkning er blitt lovet og har ventet på i snart 50 år, sier Per Ove Width.

Helhetlig utvikling

Arild Einang mener at Tjøme kommune må tanke helhetlig når det gjelder næringsutvikling.

– Det gjelder blant annet hva som skal skje med kommunens eiendommer i sentrum. Her må vi først og fremst tenke på innbyggernes interesser. Vi mener det må bygges et nytt næringsbygg der det skal være plass til flere forretninger og med parkeringsplasser i kjelleren, sier Einang.

Han og Frp retter også øynene mot Hvasser med tanke på å få flere arbeidsplasser i kommunen.

– Vi mener at det kan etableres et næringsområde på Kilen. Det er stor vekst i den maritime servicenæringen. Etablering på Hvasser vil kunne skape mange arbeidsplasser, sier Arild Einang.

På høy tid

Leder i Tjøme Næringsforening, Ove Salvesen, er glad for Frps initiativ for å få næringsutvikling i kommunen og dermed flere arbeidsplasser.

– Det er på høy tid at kommunen prioriterer næringsutvikling. Dette har vi ventet på lenge. Det er å håpe at de andre politiske partiene støtter Frp i dette, sier Salvesen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.