Det vare en strålende opplagt Dronning Sonja som lørdag kastet glans over åpningen av Færder nasjonalparksenter på Verdens Ende.

I strålende sommervær ankom Dronningen i kongebåten «Stjernen» presis klokken 13.00.

Her ble hun møtt med blomsterbarn, korpsmusikk, korsang, representanter for det offentlige Vestfold, samt flere hundre skuelystne sivilister.

SE VIDEO FRA ÅPNINGSDAGEN: Dronningen åpnet nasjonalparksenteret

– Veldig spennende

– Dette virker å være et veldig bra tiltak. Så vidt jeg vet er det nå trettisju nasjonalparker her i landet. Det er ikke lenge siden det bare var tretti. Så det er tydelig at ting skjer, sa Dronning Sonja til Tønsbergs Blad.

Hun ga uttrykk for viktigheten av freding av natur- og kulturlandskap.

– Veldig spennende at man får til dette også her i ytre Oslofjord. Noe slikt bør man kanskje også vurdere å få til lengre sydover langs kysten også, fortsatte hun.

Da hadde Dronningen nettopp blitt tatt med på en aldri så liten guidet tur i landskapet på verdens Ende.

LES OGSÅ: Grunnsteinen til nasjonalparksenteret lagt ned

– Holde seg til poenget

Guiden var den lokale kjentmannen Terje Kristiansen. Før han skulle «i ilden» var han tydelig spent.

– Vanligvis pleier turene mine å være på tre og en halv time. Denne er på tjue minutter. Så da gjelder det å holde seg til poenget. Jeg vil ha fylkesmannen og Tjøme-ordføreren til å prikke meg på skulderen om jeg bruker for lang tid, smilte han.

LES OGSÅ: Slik ble Færder nasjonalpark til

Stort engasjement

Og før denne turen i landskapet, som avsluttet dette kongelige lørdags-besøket på Verdens Ende, hadde Dronningen gjennomført det ærefulle oppdraget med å klippe snoren, og med det høytidelig erklære Færder nasjonalparksenter for åpnet.

Deretter ble hun vist rundt på senteret slik det fremstår i dag. Dronningen viste stor interesse og et dypt engasjement for det hun her ble presentert for. Hun tok seg også tid til å stille spørsmål og snakke med flere av dem som har vært involvert i prosjektet.

Kultursjef i Tjøme kommune, Janne Lepperød, var naturlig nok stolt over å kunne vise fram Verdens Ende lørdag.

– Glad og stolt

– Jeg er kjempespent. Det er gøy at så mange mennesker har tatt turen hit i dag. Dette kommer til å bli et samlende sted. Og ikke minst med tanke på turisme, så er det klart at dette er veldig viktig. Jeg er veldig glad for og stolt over det vi har klart å få til her, kunne Kultursjefen melde.

– Dette stedet har vært i dårlig forfatning en del år. Så det var på tide å få gjort noe, tenke nytt, kunne ordfører John Martinussen fortelle.

Og resultatet av denne «nytenkingen» kan enhver nå selv beskue ute på Verdens Ende.