Om to uker lanserer Ylvis-brødrene Bård og Vegard Ylvisåker barne- og bildeboken «Hva sier reven?», illustrert av Svein Nyhus fra Tønsberg. Enkelte av tegningene i boken ble stilt ut i Tegneforbundets galleri i Oslo i går kveld.

– Jeg må innrømme at jeg er litt spent. Utstillingsplassen min er vanligvis i en bok. Denne utstillingen er ikke så viktig for meg, men jeg synes selvfølgelig det er veldig hyggelig, forteller Nyhus i forkant av utstillingen i går kveld.

– Har gitt meg frie tøyler

Nyhus ble tidligere i år spurt om å lageillustrasjonene til Ylvis-brødrenes nye barne- og bildebok.

Nyhus innrømmer at han var litt nølende da han fikk tilbudet.

– Det var veldig travelt da jeg ble kontaktet av Bård Ylvisåker, men jeg sa ja da jeg fikk se teksten. Det har vært et interessant og annerledes prosjekt som har måttet gå veldig raskt, sier Nyhus.

Illustratøren forteller at han aldri har fått møte de to brødrene under arbeidet med boken.

– Nei, jeg har ikke møtt dem. De to har imidlertid latt meg få lage en fri bildeversjon av sangen. De har gitt meg frie tøyler, forteller illustratøren til Tønsbergs Blad.

LES OGSÅ: Ylvis spilte inn musikkvideo i Andebu

Forlaget satser på storsalg

Idéen om barneboken, som er skrevet av Bård og Vegard Ylvisåker og Christian Løchstøer, skal ha kommet lenge før musikkvideoen til «The Fox» ble til. Den verdenskjente sangen har blitt vist 177 millioner ganger på det populære nettstedet Youtube.

– Jeg ble kontaktet av brødrene lenge før videoen ble laget. De hadde lenge hatt planer om å lage sangen om til en bok, forteller han.

Boken lanseres 14. november og kommer i den perfekte tid opp mot julegavesalget. Forlaget Aschehoug skal ifølge Nyhus ha store forventninger.

– Forlaget satser på storsalg, bekrefter Nyhus overfor Tønsbergs Blad.

SE VIDEO UNDER: Bli med inn i hytta hvor Ylvis spilte inn video

 

SE VIDEO UNDER: Se «The Fox» som tegnefilm