Gå til sidens hovedinnhold

Får ikke bygge i strandsonen på Tjøme likevel

Fylkesmannen har opphevet den nye kommuneplanen

Artikkelen er over 5 år gammel

Fylkesmannen har opphevet den nye kommuneplanen på Tjøme. Samarbeidspartiene Høyre og Frp skylder på hverandre.

TJØME: Ordfører John Marthiniussen legger ikke skjul på at det er oppstått en lite ønskelig situasjon kort tid før valget.

– Vanskelig samarbeid

– Men det er ingen hemmelighet at vi har hatt et vanskelig samarbeid med Frp om kommuneplanen. Blant når det gjelder forslaget om å tillate bygging av carport/boder i strandsonen. Dette var Frps forslag. Vi i Høyre forventet at Fylkesmannen ville henge seg opp i akkurat dette. Og det skjedde. Derfor ble dette punktet tatt ut igjen av planen i kommunestyrets junimøte, sier Marthiniussen.

Varaordfører Per Ove Width (Frp) har liten sans for at ordføreren nærmest legger skylden på Frp for at Fylkesmannen har opphevet kommuneplanen.

– Frp har hele tiden vært opptatt av å modernisere kommuneplanen på Tjøme. Det har vi ikke fått Høyre med på i noe særlig grad. De har heller samarbeidet med Arbeiderpartiet. Nå ser vi resultatet, sier Width, og legger til:

– Nå må kommunen ta kontakt direkte med Kommunaldepartementet for å få dem til å godkjenne kommuneplanen, sier han.

Ikke enig

Det er ikke Marthiniussen enig i.

– Jeg vil innkalle til et møte i kommuneplanutvalget i slutten av august for å drøfte situasjonen som har oppstått. Her vil jeg foreslå at vi sender hele den nye planen ut på full høring, slik Fylkesmannen krever.

Så får det bli opptil det nye kommunestyret etter valget i september å avgjøre hvordan saken skal behandles videre, sier Marthiniussen.

Tre hovedgrunner

Det er tre følgende hovedbegrunnelser til at Fylkesmannen har opphevet kommuneplanen, som ble vedtatt av Tjøme kommunestyre 11. mars:

■ Mangelfull eller ingen høring i forbindelse med endringer som ble gjort av kommunestyret.

■ Kommunestyrets vedtak om å tillate gjenoppføring av bygninger etter brann/naturskade i strandsonen uten at det må søkes dispensasjon

■ Kommunestyremedlem Arild Einang (Frp) anses å være inhabil når det gjelder vedtak om utfyllende bestemmelser i kommuneplanen på grunn av sin sentrale rolle i eierskapet og driften av Grepan.

Kommentarer til denne saken