Fiskebåt forliste utenfor Tjøme

Fem fiskebåter stimlet til for å komme havaristen til unnsetning. Da mennene ombord var i sikkerhet gikk fiskebåtens akterende ned, og ble liggende og flyte med baugen opp.

Fem fiskebåter stimlet til for å komme havaristen til unnsetning. Da mennene ombord var i sikkerhet gikk fiskebåtens akterende ned, og ble liggende og flyte med baugen opp. Foto:

Av og
Artikkelen er over 7 år gammel

TJØME: Hummerfisket fikk en dramatisk start da fiskebåten til Olaf Thon tok inn vann. Den lokale fiskebåten «Kari» kom til unnsetning og fikk reddet de to om bord før båten sank.

DEL

Hummerfisker Olaf Thon fra Nøtterøy vet ikke sikkert årsaken til at fiskebåten hans plutselig tok inn masse vann, men det var grov sjø på stedet.

– Det var tøffe forhold der ute. Plutselig oppdager jeg at maskinrommet var fylt med vann, forteller Thon.

Thon måtte sende nødsignal utenfor Store Færder.

Reddet av fisker

Etter ti minutter kom den lokale fiskebåten «Kari» med Hvasser-skipper Fredrik Pedersen om bord, til unnsetning. Han fikk Olaf Thon og medhjelperen hans trygt om bord i båten sin.

– Vi fikk meldingen klokken 08.41. Da var situasjonen uavklart og vi visste ikke om personene om bord hadde fått hjelp, opplyser vakthavende redningsleder Bjørn Jarle Åmlid ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Dermed ble Redningsselskapets skøyte «Askerbæringen» sendt ut.

LES OGSÅ: Røde Kors-gutta reddet liv

Kystvakten og redningsskøyte rykket ut

Redningslederen opplyser at den lokale fiskebåten «Mir» i mellomtiden kom for å hjelpe til, og tok slep på den 7,7 meter store havaristen. Men båten hadde allerede tatt inn for mye vann. Tore Gunnarsen var vitne til opptrinnet fra land, der han sto for å ringmerke fugler.

– Når de bare hadde 50 meter igjen til Store Færder, gikk akterenden ned. Slepebåten slakket da på tauet. Den var kanskje redd for å bli dratt ned, sier Gunnarsen.

Han fortellerat båten deretter ble liggende og drive nordover langs Store Færder.

LES OGSÅ: Lekter med gravemaskin tippet rundt

Omtrent klokken 10.20 var KV «Nornen» og redningsskøyta «Askerbæringen» på stedet for å berge havaristen.

På forsiden av tb.no:

Mann forsøkte å lokke til seg smågutter
Fem luksushoteller til under tusenlappen
Ivar (9) fikk mareritt etter grotesk tannlegespøk

Artikkeltags