Store ressurser ble torsdag kveld satt inn i letingen etter 49-åringen, som har vært savnet etter en padletur ved Svelvikstrand på Tjøme torsdag formiddag. Letingen fortsatte fredag morgen.

Klokken 15.30 fredag opplyste politiet i Vestfold at mannens kajakk var funnet, og at det ble funnet en død person i nærheten.

– Funnet av død person settes i forbindelse med savnetmeldingen, og pårørende er varslet. Avdøde ble funnet i vannet, heter det i meldingen.

(Saken fortsetter under bildet)

Politiets operasjonsleder Merete Kvaal, henviser fredag til etterforskningsleder mandag for mer informasjon. Hun har ikke oversikt over når identifisering av den døde personen vil skje.

Forsvant torsdag

Klokken 02.35 natt til fredag meldte politiet at søket foreløpig har vært resultatløst, og at letingen ble trappet ned for natten. Da hadde flere instanser søkt etter padleren siden 21-tiden torsdag.

Mannen sa han skulle padle ved Svelvikstranda på Tjøme, da han sist ble sett i Melsomvik klokken 11.30 torsdag. Ni timer senere ble han meldt savnet til politiet.

– Det er iverksatt redningsaksjon på stedet. Tysk mann, cirka 50 år, saknet etter at han har vært å padlet med kajakk, melder politiet i Vestfold klokken 21.51 torsdag.

Sea King helikopter, Kystvakta, Redningsselskapet med to redningsskøyter, Sivilforsvaret, Norske redningshunder, Røde Kors, som også stilte med to redningsbåter, og Norsk Folkehjelp deltar i søket.

Fredag morgen ble også politihelikopteret og frivillige mannskaper satt inn i søket, opplyser Vestfold-politiet ved 09-tiden fredag.

Søker i sjøen og langs strendene

Vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen Sør-Norge, Owe Frøland, opplyser at offiserene på KV «Nornen» koordinerer sjøsøket, som konsentreres til Tønsbergfjorden.

Fordi SeaKing-helikopteret hadde vært i luften store deler av torsdagen, blant annet under redningsaksjonen i Seljordsvannet, kan det ikke settes inn i søket før klokken 13.00.

– Det blir søkt med båter i sjøen og langs strendene. Samtidig jobbes det parallelt med etterretning, og vi er i kontakt med mannens familie i Tyskland.

Ifølge opplysningene som foreligger skal den tyske mannen ha reist alene til Norge for å padle.

– Når leteaksjonen er ferdig koordinert på KV «Nornen», blir søket satt i gang umiddelbart, opplyser Owe Frøland på Hovedredningssentralen Sør-Norge ved 08.30-tiden.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Frykter det verste

– Vi har funnet bilen hans der ute, noe som gir oss grunn til å frykte at han kan ha druknet, sier politiets operasjonsleder Øystein Eikedalen.

Mannen forlot Melsomvik med den limegrønne kajakken på biltaket torsdag. Politiet opplyser at mannen er på ferie i Norge og har oppholdt seg i Melsomvik i seks dager. Han skulle være her én dag til.

– Vi kommer til å konsentrere oss om strandsøk på landsida både nordover og sørover fra Svelvikstrand med både mannskap og båter. Vi har trykket på den store knappen i forhold til bruk av ressurser, sier Eikedalen.

Bruker varmesøkende kamera

Hovedredningssentralen Sør-Norge melder at vinden tok seg litt opp ved Svelvikstranda utover ettermiddagen torsdag med noe bølger.

I mørket natt til fredag ble det brukt både varmesøkende kamera og lyskastere i søket, opplyste Trond Bjørnøy ved Hovedredningssentralen.

 

FLERE SAKER
■  Da venninna fortalte at ekskjæresten hadde lagt ut intimvideoen av henne på My Story, startet marerittet for 14-åringen (+)
Boligkjøperne i disse to kommunene skiller seg ut. De betaler for å få det de vil ha. (+)