Under dramatiske omstendighetene, på 15 meter dyp, fikk Trym problemer i forbindelse med dykking. Kim holdt hodet kaldt og fikk kameraten trygt opp til havoverflaten og i sikkerhet på land.

For denne innsatsen ble Kim Andersen hedret med Norges Livredningsselskaps diplom under et tilstelning i kommunehuset på Tjøme forleden.

Ved Tønsberg Tønne

Heltedåden Kim Andersen ble hedret for skjedde ved Tønsberg Tønne for 15 år siden.

– Jeg har i alle årene som har gått siden dette dykket tenkt på at Kim fortjener anerkjennelse for det han gjorde. Han reddet tross alt livet mitt. Derfor skrev jeg til Norges Livredningsselskap og fortalte historien. De synes at Kim absolutt burde hedres. Det er jeg glad for, sier Trym.

Han kan ikke få fullrost kameratens innsats.

LES OGSÅ: Rune (52) takker svoger og GPS for livet

– Vi var fire venner som skulle dykke sammen ved Tønsbergs Tønne. Et spennende farvann med grottelignede fjell under vannet. Jeg merket allerede på vei ned at ikke alt var som det skulle. Jeg unnlot å si ifra med en gang. Det burde jeg gjort, men jeg ville ikke ødelegge dykket for de andre, sier Trym Holland.

Fikk panikk

Forholdene var litt ruskete ved Tønsberg Tønne denne dagen. Men det var fullt forsvarlig å dykke på stedet. Vel nede på bunnen fortsatte problemene for Trym. Kim Andersen forsto alvoret umiddelbart.

– Jeg skjønte med en gang at Trym trengte hjelp. Han hadde dykkemaska nesten fylt med vann og fikk etter hvert panikk. Da er det om å gjøre å beholde roen. Det kan fort bli mye verre når noen får panikk under vann. Man må også tenke på sin egen sikkerhet, slår Kim Andersen fast.

Han ønsker ikke å snakke som mye om sin egen heltemodige innsats under vann.

– Jeg er en erfaren dykker og gjorde bare det man skal når slike situasjoner oppstår, sier han til Tønsbergs Blad.

LES OGSÅ: Uten redningsvest tviler Tom Kenneth (53) på at han hadde overlevd

Heltemodig

Generalsekretær John-Inge Austad i Norges Livredningsselskap vil mer enn gjerne snakke om Kim Andersens heltemodige innsats.

– Du holdt hodet kaldt i en kritisk situasjon. Du skaffet deg oversikt og gjorde alt riktig. Slik opptrer en helt. Derfor er det en glede for oss å hedre deg i dag, sa Austad.