Gir 15 mill. til nye redningsbåter

Einar Staff får en ny klasse redningsskøyter oppkalt etter seg. Årsaken er at han bidrar med 5 millioner. Her sammen med generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet.

Einar Staff får en ny klasse redningsskøyter oppkalt etter seg. Årsaken er at han bidrar med 5 millioner. Her sammen med generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

De har hytte på Tjøme og er opptatt av sikkerhet på sjøen. Derfor bidrar de med 15 millioner til nye redningsskøyter.

DEL

TJØME: Einar Staff, som har hytte i Røssesund, gir 5 millioner til bygging av en helt ny type redningsbåt.

Eckbos Legater, som eier store deler av Sandø, betaler for en helt ny redningsbåt til korpset i Tønsberg. Den koster rundt 10 millioner kroner og settes i tjeneste på forsommeren neste år.

Egen klasse

Tønsbergs Blad er om bord i sjøredningskorpsets nåværende båt «Kaptein Egil J. Nygård». Vi går sakte nordover i Røssesund. Om bord er også Redningsselskapets generalsekretær Rikke Lind. Hun forteller entusiastisk om de nye båtene og ikke minst giverne.

– Det er helt fantastisk at disse hytteeierne bidrar på denne måten. Det betyr at vi kan yte enda mer hjelp på sjøen. Vi kan redde enda flere liv, sier hun.

Lind opplyser at Redningsselskapet nå får bygget en helt ny klasse – Staff-klassen.

– Vi bruker pengene som er gitt av Einar Staff til det første bygget i denne klassen. Det er tegnet og konstruert av Norges internasjonalt kjente båtdesigner Båder Eker. Dette er en mindre type båt som kan gå inn overalt og som kan gå med høy fart. Den vil være et verdifullt tillegg til vår øvrige flåte, sier en takknemlig Lind.

LES OGSÅ: – Jeg skvatt til da jeg så hva som skjedde

Ytterligere ni båter

Rikke Lind opplyser at Redningsselskapet har opsjon på bygging av ytterligere ni båter i Staff-klassen.

– Vårt mål er å få stasjonert disse båtene i Oslofjorden og på Sørlandskysten. Men vi er avhengige av private sponsorer som Einar Staff og Eckbos Legater for å få til dette. Så hvis det er noen som vil bidra, er det bare å ta kontakt, sier hun.

Under turen med redningsskøyta stopper vi ved hytta til Staff i Røssesund. Igjen uttrykker generalsekretæren sin takknemlig overfor giveren. Selv ønsker han ikke noe publisitet om dette, men stiller opp for å støtte Rikke Linds aksjon for å få flere sponsorer.

– Jeg er født og oppvokst ved og på sjøen. Jeg har alltid vært ute i båt om sommeren. Det samme har barna mine. Jeg ser hvor viktig det er med en effektiv redningstjeneste. Derfor er jeg glad for at jeg kan bidra med penger, slik at Redningsselskapet kan få utvidet sin flåte av moderne redningsbåter, sier Staff.

LES OGSÅ (TB+): Gir 10 millioner til ny redningsskøyte

Hjerte nær

Han legger ikke skjul på at nettopp Redningsselskapet i alle år har stått hans hjerte nær.

– Jeg har lenge bestemt meg for å støtte Redningsselskapet på en eller annen måte. Jeg syndes dette en fin måte å gjøre det på. Håper de får andre til å gjøre det samme, sier Einar Staff til Tønsbergs Blad.

En annen som er opptatt av sikkerhet på sjøen er Finn Eckbo i Eckbos Legater. Tønsbergs Blad omtalte før sommeren at legatene betaler for ny båt til Sjøredningskorpset i Tønsberg. Eckbo hadde den gang følgende kommentar:

– Vi ser hver sommer at de gjør en kjempeinnsats. De fortjener å ha det beste utstyret i sitt arbeid. Ekstra viktig blir dette hvis losstasjonen legges ned, sa Eckbo.

Artikkeltags