Tøffere ungdomsmiljø

Passer på: Disse slår et slag for å få flere natteravner til å være med på Tjøme. Fra venstre varaordfører Per Ove Width, koordinator Bente Barli, frivilligleder Lissbeth Sundby og diakon Rune Jæger-Lian.foto: Terje Wilhelmsen

Passer på: Disse slår et slag for å få flere natteravner til å være med på Tjøme. Fra venstre varaordfører Per Ove Width, koordinator Bente Barli, frivilligleder Lissbeth Sundby og diakon Rune Jæger-Lian.foto: Terje Wilhelmsen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Natteravnene skal patruljere ofte på Tjøme i påsken.

DEL

Derfor vil man allerede fra langfredag starte med natteravner i kommunen.

Det opplyser Lissbeth Sundby, leder ved ved Frivilligsentralen, til Tønsbergs Blad.

– Det kommer mye folk til Tjøme i påsken. De unge har mange dager fri. Derfor vil vi ha de første natteravnene ut en dag midt i denne høytiden, sier Sundby.

Sammen med varaordfører Per Ove Width, koordinator Bente Barli og diakon Rune Jæger-Lian slår hun nå et slag for å få flere til å melde seg som natteravn.

– Vi må vise at vi bryr oss om de unge, sier Sundby.

LES OGSÅ: Skal få slutt på narkobruk på by'n

Passer på båten

Rune Jæger-Lian mener det bør være en selvfølge at noen er villige til å spandere noen kvelder/tidlige netter på å være natteravn.

– Svært mange tjømlinger går flere nattevakter i småbåthavnene i løpet av sommeren. Da bør de også kunne bruke noen sene kveldstimer til å passe på sine ungdommer, sier han.

Det er Per Ove Width helt enig i.

– Initiativet med natteravner er kjempeviktig. Jeg er glade for at dette nå kommer i gang på Tjøme, sier han.

LES OGSÅ: Får farlig dop i posten

Ikke politi

Bente Barli understreker at man ikke skal være noe politi som skal passe på ungdommen.

– Natteravnene skal være der for de unge. Vi skal passe på at det ikke skjer dem noe. Blant annet har vi alltid med oss en liste med telefonnummer til blant annet barnevernsvakten, legevaken, politiet og ambulansevakta (AMK) som vi kan kontakte hvis det skulle være noe, sier Barli.

Lissbeth Sundby forteller at natteravnene vil være til stede på en rekke utvalgte steder der ungdom samles.

– Vi skal være til stede både på Tjøme og Hvasser. På Hvasser har vi vært så heldige få lov til å ha base i Færder Seilforenings lokaler. På Tjøme vil Fredtun være base for natteravnene, sier hun og legger til.

– Vi vil gå ut klokken ti om kvelden og være ut til rundt ett om natta. På Tjøme vil vi blant annet være på skatebanen, i sentrum og i Bekkevika. På Hvasser vil vi gå mellom Sandøsund, Fyn og Lilleskagen. Dessuten vil hjelpekorpsets båter se etter ungdommer som oppholder seg ute på øyene i skjærgården, sier Sundby.

Artikkeltags