Gå til sidens hovedinnhold

Venstre vipper mot høyre

Artikkelen er over 10 år gammel

TJØME: Ap-ordfører Bente Kleppe Bjerke kan bli avhengig av støtte fra Venstre for å kunne fortsette som ordfører. Det får hun neppe.

En meningsmåling som Tønsbergs Blad har fått utført på Tjøme, viser at Venstre kommer på vippen. Arbeiderpartiet går tilbake med en representant fra sju til seks.

Tjømelistas kommunestyregruppe halveres fra fire til to representanter. Venstre dobler sin gruppe og vil ha to representanter og kommer dermed på vippen i kommunestyret i neste periode hvis denne målingen blir valgresultatet.

Del på Facebook

Høyre den store vinneren

Høyre på Tjøme er den store vinneren i denne meningsmålingen. Partiet går fram hele 11,7 prosent og går fra tre til fem representanter i kommunestyret.
Frp beholder sine fire representanter, selv om partiet har en tilbakegang på tre prosent.

Venstres ordførerkandidat Monica Hofer Hagen legger ikke skjul på at hun og Venstre en svært fornøyde. Allerede nå ser hun nærmest bort ifra at partiet kommer til å gjenta det valgtekniske samarbeidet de har med Arbeiderpartiet i dag.

– For det første vil jeg minne om at dette ikke er noe valgresultat, men en meningsmåling. Jeg vil ikke låse oss helt, men jeg ser ikke at vi kan samarbeide med Arbeiderpartiet etter valget med de erfaringene vi har gjort med partiet inneværende periode, sier Hofer Hagen.

Samarbeid med de fleste

Også Arbeiderpartiets leder Svein Erik Ekeid påpeker at dette er en meningsmåling og ikke et valgresultat.

– Men resultatet av meningsmålingen tilsier at vi må jobbe knallhardt fram mot valget for å få flertall sammen med Tjømelista, sier Ekeid, som legger til at Arbeiderpartiet kan samarbeide med alle partier, bortsett fra Frp.

Høyres ordførerkandidat John Marthiniussen er ydmyk overfor resultatet av meningsmålingen.

– Vi må stå på helt fram til valget i håp om å få seks representanter i kommunestyret. Da får vi forhåpentligvis flertall sammen med Frp. Jeg har heller ikke noe imot å samarbeide med Venstre for å få et regimeskifte på Tjøme, sier Marthiniussen.

Han får støtte av Frps Per Ove Width.

– Jeg gleder meg over framgangen til Høyre. Resultatet av meningsmålingen viser nemlig at det er borgerlig flertall på Tjøme. Det betyr skifte av ordfører, sier Width.

Kommentarer til denne saken