Gå til sidens hovedinnhold

Jakter på båtmotortyver

Artikkelen er over 9 år gammel

TJØME: Politiet i Vestfold er nå i kontakt med politiet både i Sverige og Polen på jakt etter tyvene som stjal 24 båtmotorer på Hvasser i helgen.

Det bekrefter politiinspektør Kjell Johan Abrahamsen i politiets spesialgruppe «Operasjon Grenseløs».

– Dette tyveriet bærer signalementet til en del kjente båtmotortyverier i distriktet. Trolig er det utlendinger som står bak, sier Abrahamsen.

Foreløpig er ingen pågrepet i saken. Men politi i utlandet er også med i jakten på tyvene.

– Vi får hjelp fra utlandet. Vi er i kontakt med både svenske og polske kolleger, sier han.

LES OGSÅ: Sjekk hvilket påhengsmotormerke tyvene er ute etter

Omfattende tyveri

Båtmotortyvene har trolig forberedt seg godt før de slo til mot Medø Marina i helgen. Det mener daglig leder Tor Arne Thorsen. Han har nå fått oversikt over hva som er borte. Hele 24 båtmotorer er stjålet fra båter som kunder har i opplag hos dem.

Han mener tyveriet er så omfattende at tyvene må ha vært på opplagsplassen to ganger i helgen.

– Vi sjekker jo hver dag, og på fredag var alt normalt på opplagsområdet. Søndag formiddag ble tyveriet oppdaget, og det skjedde nok natt til søndag. Trolig har de også vært her natt til lørdag for å skru løs motorene, sier Thorsen.

Også politiet mener tyvene har brukt god tid på å få med seg så mange båtmotorer.

– Dette er et tyveri som har tatt flere timer. Vi tror tyvene tok med seg motorene i to til tre kassebiler. Så hvis noen har sett noe i det aktuelle området i tidspunktet sent lørdag til søndag morgen, så vil vi gjerne ha tips, sier Abrahamsen.

Politiet nås på 02800.

LES OGSÅ: Tyver stjal mange båtmotorer i helgen

Tung dag

Mandag begynte arbeidet med å informere båteierne som er berørte.

De jeg har snakket med til nå tar det med fatning, sier han.

Tyvene brøt seg inn på opplagsplassen som er inngjerdet og låst. Tyveriet er anmeldt, men hver og én av kundene som er berørt må også anmelde tyveriet.

– Det er annen manns eiendom, og det betyr at kunden må ta kontakt med sitt forsikringsselskap. Kunden må også anmelde tyveriet til politiet, forklarer Thorsen.

LES OGSÅ: Båtmotor-tyver var på Tjøme igjen

Ubrukelige

Han er overrasket over at motorene er tatt. Når båtene blir satt i opplag hos marinaen, så blir også girhusene på motorene fjernet. Dette for å gjøre dem lite attraktive å stjele.

– Det er synlig at girhuset er borte. Nedre del av stammen er fjernet. Vi har aldri opplevd at båtmotorer er blitt tatt her når girhuset er fjernet. Det gjør båtmotoren ubrukelig, sier han.

Politiet tror likevel tyvene visste hva de tok.

– De vet at båtmotorer er lett omsettelige varer. De kommer nok til å stjele andre deler for så å sette sammen disse motorene igjen, mener Abrahamsen.

Kommentarer til denne saken