Gå til sidens hovedinnhold

Tyver raider Vestfold-kysten

Artikkelen er over 10 år gammel

TJØME: Når hyttefolket forlater Tjøme, øker tyveriene av båtmotorer.

– Det er store motorer som blir tatt. Tyvene bruker bil, kjører ned til vannet, klipper av ledninger og tar med seg motoren, sier Christer Heitun, lensmann på Tjøme.

Denne høsten registrerer politiet nok en gang en økning i tyverier av båtmotorer på øykommunen.

Organisert kriminalitet

Mistanken faller på organisert kriminalitet.

– Tyveriraidene kan vare 1 til 3 dager i strekk, så blir det stille en periode. Vi har erfaring med at personer fra Øst-Europa er organisert i denne type tyverier, sier Heitun.

LES OGSÅ: Jolle, katamaran og motorer stjålet

Får jobbe i fred

Ifølge Heitun har tyveriene funnet sted ved plasser hvor det er mulig å kjøre bil ned, gjerne til brygger eller strender.

Båtene taues på land og motorene stjeles fort. Lensmannen påpeker at det er en dårlig kombinasjon at det nå ikke er folk på hyttene og at båtene ikke er sikret.

– De får ofte jobbe i fred på usjenerte steder. Vi oppfordrer publikum til å følge med og ta kontakt hvis de ser lys eller aktivitet ved båtplasser og brygger om natta, sier Heitun.

LES OGSÅ: Båtmotor-tyver var på Tjøme igjen

Lite ressurser

I følge Heitun er etterforskningen av tyveriene i gang, og han sier lensmannskontoret har et samarbeid med politiets Operasjon Grenseløs som følger med på de organiserte miljøene.

– Vi prøver å jobbe proaktivt og råde folk til å sikre verdigjenstandene sine. Vi anbefaler at folk får opp båtene sine hvis de ikke brukes, sier Heitun.