Gå til sidens hovedinnhold

Regjeringen vedtok Færder nasjonalpark

Artikkelen er over 8 år gammel

TJØME/NØTTERØY: – Jeg kan bare gratulere Vestfold. Jeg er stolt over at Færder nasjonalpark nå blir realitet.

Det sier miljøvernminister Bård Vegard Solhjell til Tønsbergs Blad. Han bekrefter at regjeringen torsdag vedtok at det skal opprettes Færder nasjonalpark. 23. august vil Kongen i statsråd forestå den endelige beslutningen om at det skal bli nasjonalpark i skjærgården øst for Tjøme og Nøtterøy.

– Dette er et svært viktig område langs norskekysten. Derfor er jeg veldig glad for at vi nå også får på plass en nasjonalpark på vestsiden av Ytre Oslofjord, sier Solhjell.

Han understreker at dette er et område med et stort naturmangfold som nå vernes.

Stort mangfold

– Det er et stort mangfold av blant annet sjeldne arter både over og under vann i dette området. Derfor mener både regjeringen og jeg at det er på sin plass å gi dette området status som nasjonalpark, sa miljøvernminister Bård Vegard Solhjell til Tønsbergs Blad fredag formiddag.

Folkefest

Færder nasjonalpark vil bli åpnet 31. august. Da er det lagt opp til stor folkefest både på Verdens Ende, Øste Bolærne og i Tønsberg. På Verdens Ende blir det tale av blant andre miljøvernministeren. Videre er det lagt opp til mye underholdning alle tre steder denne siste helgen i august.

Ifølge Bård Vegard Solhjell er det foreløpig uvisst om det blir han som miljøvernminister eller Kong Harald som kommer til å forestå den offisielle åpningen av Færder Nasjonalpark på Verdens Ende 31. august.

Kommentarer til denne saken