Gå til sidens hovedinnhold

Politiet har sprengt båtmotorliga

Artikkelen er over 8 år gammel

TØNSBERG: Båtmotorligaen som har forsynt seg godt fra Vestfold og andre steder i landet er sprengt.

– Spesielt plagsomme var disse tyveriene i Vestfold og Telemark, sier sjefen for Grenseløs, politiinspektør Odd Skei Kostveit til Aftenposten.Til sammen 14 personer er pågrepet i Norge og Polen i forbindelse med jakten på en liga som har stjålet båtmotorer i Norge og andre land i flere år.

Stort tyveri i fjor høst

Det har vært mange slike tyverier i Vestfold. Blant annet ble 25 båtmotorer stjålet fra Medø Marina på Tjøme i oktober i fjor.

Odd Skei Kostveit opplyser til tb.no at tyveriet på Tjøme settes i sammenheng med denne ligaen. Kostveits kollega, Kjell Johan Abrahamsen, uttalte følgende til tb.no etter tyveriet i fjor.

– Dette tyveriet bærer signalementet til en del kjente båtmotortyverier i distriktet. Trolig er det utlendinger som står bak, fortalte politiinspektør Kjell Johan Abrahamsen i «Operasjon Grenseløs» dagen etter tyveriet.

Han mente dette var et svært omfattende tyveri.

– Dette er blant de største tilslagene mot båtmotorer vi kjenner til. Dette har vært en stor jobb for de personene som er innblandet, sa Abrahamsen.

LES OGSÅ: Tyver raider Vestfold-kysten

Slo til mot antatte bakmenn

Opprullingen av båtmotorligaen startet i januar 2011 og gjennombruddet kom i januar i år da polsk politi slo til mot tre av ligaens antatte bakmenn og andre personer som er tilknyttet det kriminelle nettverket i byen Koszalin, skriver Aftenposten.

En analyse viser at det fra 2007 til 2011 ble stjålet mellom 1.300 og 1.800 båtmotorer i Norge hvert år. Politiets innsatsgruppe mot mobile vinningskriminelle på Østlandet, Grenseløs, begynte å nøste i saken.
 
– Vi har nå gjennom internasjonalt politisamarbeid slått ut det mest aktive av disse kriminelle nettverkene. Resultatet er at vi nå knapt har tyverier av båtmotorer i området som Grenseløs dekker vest for Oslofjorden, sier sjefen for Grenseløs, politiinspektør Odd Skei Kostveit.

Kommentarer til denne saken