(Fredriksstad Blad): Begge personene var livløse, ifølge Hovedredningssentralen onsdag morgen.

Redningsaksjonen pågår fremdeles i området ved Tjurholmen, som ligger ved Herføl på svensk side av grensa.

Klokken 12.25 sier pressetalsmann Hans Jørgen Ostler i Polisen region Väst at han ikke kan si noe om tilstanden til de to personene nå.

– Jeg kan ikke si noe om tilstanden deres nå. Vi jobber nå med å sammenstille all informasjon, da det har vært flere enheter involvert, og så vidt jeg har forstått pågår det fremdeles en del aktivitet. Så dere må avvente ytterligere informasjon, forteller han til Fredriksstad Blad.

Dette har skjedd

– Vi er på vei sørover etter melding om funn av en person i sjøen, som tilsynelatende er livløs, sa redningsleder Vincent Roos ved Hovedredningssentralen til Fredriksstad Blad onsdag klokken 09.45.

Klokken 10.05 melder HRS om funn av ytterligere én livløs person samt vrakrester.

LES OGSÅ: Jolle funnet drivende – etterlyser eier

Begge lå i vannet

– HRS jobber med å få forståelse for hendelsesforløp, melder de.

Funnstedet er i Sverige, like etter Sekken i retning Strømstad.

Til Fredriksstad Blad oppdaterer redningsleder Vincent Roos hva som har skjedd klokken 11.45:

– Det er gjort funn av to livløse personer i vannet, samt en del vrakrester. Vi fikk først melding av en forbipasserende lastebåt klokken 9.25 via kystradio om en livløs person. Vi satt inn store ressurser fra både Norge og Sverige, og det ble gjort funn av ytterligere en person.

Begge disse lå i vannet.

– De to personene ble tatt om bord i redningsskøyta «Ragnar Stoud Platou» som har base på Skjærhalden, og fraktet til Strømstad. Vi har en hypotese om hva som har skjedd, men jobber nå med å få bekreftet dette.

De to personene ble funnet i sjøen mellom Koster og Tjurholmen.

LES OGSÅ: Denne gjengen tok sjøveien til Slottsfjell: – Slipper buss for tog

Pågår fremdeles søk

Det er også gjort funn av vrakrester flere steder, og redningslederen sier de antar det er snakk om en seilbåt, men at det er vanskelig å bekrefte ut fra vrakrestene.

– Har de gått på et skjær?

– Det er vanskelig å si, fordi vi har funnet vrakrester på mange ulike posisjoner, men vi jobber med den teorien.

Den svenske sjøredningstjenesten har opplyst at de to er kritisk skadd, men det ønsker ikke den norske hovedredningssentralen å bekrefte.

Det er fire redningsskøyter i området. Både RS «Horn Stayer», og RS «Ragnar Stoud Platou» fra Norge – men også to svenske redningsskøyter er med på redningsaksjonen.

– Aksjonen er ikke avsluttet. Svensk redningstjeneste jobber i området med bistand fra Norge, for å bekrefte vår hypotese om hva som har skjedd.