Har bestemt seg for plassering av togparkering på Barkåker – inviterer til møte

HAR KONKLUDERT: Hvor den nye togparkeringen vil bli plassert på Barkåker er bestemt, og planene er tilgjengelige fra 21. januar.

HAR KONKLUDERT: Hvor den nye togparkeringen vil bli plassert på Barkåker er bestemt, og planene er tilgjengelige fra 21. januar. Foto:

Bane Nor inviterer til åpent informasjonsmøte.

DEL

Bane Nor planlegger et anlegg for togparkering i Tønsberg-området, som tidligere har vært bestemt at blir på Barkåker. Nå har de konkludert om nøyaktig hvor denne vil være.

Tre alternativer har vært vurdert som nytt togparkeringsanlegg:

  • Barkåker nord nordlig
  • Barkåker nord sørlig
  • Barkåker sør

– Dette er nødvendig for å kunne kjøre flere togavganger på det framtidige dobbeltsporet i Vestfold, skriver Bane Nor på sine sider.

Bakgrunnen er satsingen på en moderne jernbane.

Presenterer forslaget

Torsdag 21. januar inviterer de til åpent informasjonsmøte i Barkåker samfunnssal, ved Barkåker skole.

På møtet vil Bane Nor presentere forslaget til kommuneplan og deres anbefalte løsning til plassering av togparkeringsanlegget. Etter presentasjonen vil de ansatte være tilgjengelige for innspill og spørsmål.

Fra 21. januar til 4. mars er kommunedelplan med konsekvensutredning for nytt togparkeringsanlegg i Tønsberg kommune på offentlig høring.

Forslaget til kommuneplanen vil være tilgjengelig fra mandag 21. januar, og kan finnes på både Bane Nor og Tønsberg kommune sine nettsider.

Artikkeltags