Gå til sidens hovedinnhold

Tønsberg: Byer uten forandring og utvikling blir ikke 1000 år

Tønsberg har i over 1000 år vært i konstant forandring.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Spennende å lese innlegget til Per R. Mikkelsen (Byvakt Tønsberg) i Tønsbergs Blad 22. desember om mitt mulige prosjekt i Stoltenberggaten.

Jeg takker for hans egen karakteristikk av prosjektet – «uimotståelig». Tønsberg har i over 1000 år vært i konstant forandring. Det er derfor det er Norges eldste by.

Les også

Arthur Buchardt kaster en drøy idé om et 15 etasjes bygg midt i fleisen på en gammel by

Det er ingen som har fasit på hva som er riktig byutvikling, men byer uten forandring og utvikling blir ikke 1000 år. Det er ingen naturlov, men jeg tror det gjennom alle tider har vært motstand om at byen «min» skal forandres . «Den er helt fin som den er og hvorfor skal det skje noe nytt» er ofte utsagn som kommer.

BAKGRUNN: Eiendomskongen med spektakulære planer: – Skal man utvikle og fortette, så må man bygge i høyden

Per R. Mikkelsen er også opptatt av skogen. Det fine med skogen er at den binder og lagrer CO2. Og det som er enda bedre er at den er fornybar. Skog vokser opp igjen – og binder CO2 på nytt.

Per R. Mikkelsen er en engasjert og gammel mann. Det er jeg også. Vi er tydeligvis begge opptatt av miljøet og dermed fremtiden. Våre barn og barnebarn skal ha en god klode å leve på. De skal ha noe å leve av og leve for. De skal bruke naturen, de skal bruke minst mulig energi, og energi som er fornybar! De skal reise minst mulig og de skal arbeide nærmest mulig der de bor!

Den byen som tenker på dette og legger til rette for det – kan se fram til nye 1000 år.

(Og så er vi så heldige at vi har et demokrati med folkevalgte som skal ivareta både fortid, nåtid og framtid! God jul og et godt, nytt år.)

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.