Denne gjengen vil ha din stemme: – Hvem fortjener Bylivsprisen i Norges mest populære by?

HEIAGJENG: Målet er å løfte Tønsberg sentrum enda mer, som opplevelses- og handelsby. Nå ber de Tønsbergs Blads lesere om å nominere 2019-kandidater til Bylivsprisen. Og juryen som plukker ut vinnerne består av (f.v.) Tønsbergs Blad-redaktør Sigmund Kydland; næringssjef Øystein Hjørnevik, daglig leder i Pulserende kystperle Charlotte Svensen, daglig leder i Tønsberg sentrum, Cecilie Sørumshagen; markedssjef på Farmandstredet, Ann Christin Horsgaard og ordfører Petter Berg.

HEIAGJENG: Målet er å løfte Tønsberg sentrum enda mer, som opplevelses- og handelsby. Nå ber de Tønsbergs Blads lesere om å nominere 2019-kandidater til Bylivsprisen. Og juryen som plukker ut vinnerne består av (f.v.) Tønsbergs Blad-redaktør Sigmund Kydland; næringssjef Øystein Hjørnevik, daglig leder i Pulserende kystperle Charlotte Svensen, daglig leder i Tønsberg sentrum, Cecilie Sørumshagen; markedssjef på Farmandstredet, Ann Christin Horsgaard og ordfører Petter Berg. Foto:

– Vi ønsker å motivere til å skape noe nytt for byen.

DEL

Det sier Cecilie Sørumshagen, leder i Tønsberg sentrumsforening, vel vitende om at innbyggerne i byen allerede anser Tønsberg som den mest attraktive i hele landet.

Med andre ord, noe bra kan gjøres enda bedre. Derfor Bylivsprisen, som i fjor ble delt ut for første gang. Vinneren ble Foynhagen. Målet med prisen er å stimulere til økt byliv i Tønsberg sentrum.

Du kan stemme her på hvem du mener bør få prisen for 2019.

Det er der vi nå står, øverst på Torvet, en smågrå formiddag i mars. Ennå skal det ta litt tid før bylivet tar seg opp. Men det er bare å tenke tilbake på en sommervarm dag i fjor, og huske musikken som strømmet fra Foynhagen, på salgsbodene, på lykkelige barn med is i én hånd og den andre trygt i pappas neve, og det yrte av liv fra formiddag til seine kvelden.

(Saken fortsetter under bildet)

YRENDE LIV: Kan det bli bedre byliv enn når 2000 barnehagebarn inntar sentrum?

YRENDE LIV: Kan det bli bedre byliv enn når 2000 barnehagebarn inntar sentrum?

De gode opplevelsene

Roligere, da, utover høsten og vinteren. Nødvendigvis. Altså er det mulig å løfte sentrumslivet enda flere hakk.

– Tønsberg trenger å legge til rette for de gode opplevelsene. Det gir også mer handel, sier Cecilie Sørumshagen.

Flokken rundt oss nikker enig. Den består av juryen som skal utpeke vinneren av Bylivsprisen 2019, TB-redaktør Sigmund Kydland, næringssjef Øystein Hjørnevik, Pulserende kystperle-sjef Charlotte Svensen, markedssjefen på Farmandstredet, Ann Christin Horsgaard – og ordføreren selv, Petter Berg.

Nettopp markedssjefen på Farmandstredet, Ann Christin Horsgaard, vet hvor mye opplevelser betyr for å trekke publikum.

(Saken fortsetter under bildet)

Middelalderfestivalens parade startet på Lindahlplan og ved Domkirken. De to møttes på Brygga og gikk sammen opp over torvet og mot Slottsfjellet.

Middelalderfestivalens parade startet på Lindahlplan og ved Domkirken. De to møttes på Brygga og gikk sammen opp over torvet og mot Slottsfjellet. Foto:

– Det er faktisk en stor del av strategien vår, å gi folk opplevelser og arrangementer. Service er uhyre viktig, sier hun.

Ordfører Petter Berg legger ikke skjul på at bylivet var på vei nedover for noen år siden. Han kikker på Sørumshagen, Svensen, Hjørnevik, og smiler bredt.

– Stemningen var litt dårlig, ja. De som står her nå er beviset på at vi tok det på alvor. De er ressursene som tok tak i problemet.

«Alle» kan nomineres

Ordføreren er fornøyd med det denne gjengen har fått til, og understreker samtidig at alle og enhver har mulighet til å gi sin stemme på hvem som kan bli årets vinner av Bylivsprisen. Det skjer gjennom et samarbeid med tb.no, og kan også gjøres her.

I kriteriene for prisen heter det at den skal motivere private og offentlige utviklere av eiendommer og byrom til å ha mer fokus på bylivseffekter i sine prosjekter. De skal også ha stimulert til samarbeid, sammenheng og helhetstenkning – og gjerne ha utfordret vanetenkning og etablerte sannheter.

– Både private selskaper, offentlige aktører, organisasjoner, enkeltpersoner, prosjekter og arrangementer kan vinne, understreker Cecilie Sørumshagen i Tønsberg sentrumsforening.

Gigantutbyggingen Kaldnes Vest kan starte i løpet av tre til fire år: – Vi vil skape 3.000 arbeidsplasser 

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags