Ber om forlenget fengsling etter ulovlig våpenimport

FARLIGE VÅPEN: De to mennene i 20-årene ble dømt for ulovlig innføring av livsfarlige våpen, samt oppbevaring og salg av narkotika. Politiet ber om forlenget varetektsfengsling.

FARLIGE VÅPEN: De to mennene i 20-årene ble dømt for ulovlig innføring av livsfarlige våpen, samt oppbevaring og salg av narkotika. Politiet ber om forlenget varetektsfengsling. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Innførselen av de livsfarlige våpnene fra USA skjedde ikke akkurat etter boka. Våpentypene er som hentet fra en mafiafilm.

DEL

I midten av desember i fjor ble to menn i 20-årene dømt til henholdsvis tre og to og et halvt års fengsel for både ulovlig våpenimport og omfattende brudd på narkotikalovene. Våpnene bestilte de via internett i USA, og fikk dem sendt med posten til Norge. Våpnene var gjerne sendt i flere deler, slik at det var vanskeligere for Tollvesenet å oppdaget dem. Men det var også slik mennene ble avslørt, og til slutt pågrepet like etter at de hadde hentet våpen på postkontoret i Tønsberg.

Saken ble anket til Agder lagmannsrett, og er berammet der i mai. I mellomtiden sitter mennene fengslet. Onsdag er det fengslingsmøte i Tønsberg tingrett, der påtalemakten vil be om at begge mennene blir ilagt forlenget varetektsfengslet.

LES OGSÅ: Tatt med pistol og kniv, kjørte uten førerkort i narkorus

LES OGSÅ: Nå kan du levere inn ulovlige våpen

Pistoler og pumpehagle

Ifølge dommen fra Tønsberg tingrett er våpentypen- og mengdene de to mennene har omgitt seg med som tatt ut av en mafiafilm: Walther pistol med ammunisjon, Mossberg pumpehagle med ammunisjon, Walther PPQ med ammunisjon, Ruger 9E med ammunisjon, Taurus revolver kaliber 38, S & W Sigma og Magnum Research modell Micro. Retten besluttet å inndra våpnene.

De to mennene ble også dømt for flere brudd på narkotikaloven, blant annet fordi de hadde dyrket cannabis og oppbevart og solgt store mengder kokain. Inkludert i samme dom var flere andre lovbrudd.

Artikkeltags