Tatt med pistol og kniv, kjørte uten førerkort i narkorus

KOKAIN OG AMFETAMIN: 43-åringen har 13 dommer mot seg fra før, hovedsakelig for brudd på narkotikaloven, og ikke minst, for kjøring uten førerkort.

KOKAIN OG AMFETAMIN: 43-åringen har 13 dommer mot seg fra før, hovedsakelig for brudd på narkotikaloven, og ikke minst, for kjøring uten førerkort. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Notorisk 43-åring fra Nøtterøy er dømt til sju måneders fengsel for våpen, narko og ruskjøring.

DEL

«På retten kan det synes som at straff ikke ser ut til å ha særlig effekt på siktede».

Det skriver dommerne i Tønsberg tingrett, som på tampen av februar dømte en 43 år gammel Nøtterøy-mann til sju måneders fengsel. Han ble dømt for disse forholdene:

  • I juli i fjor oppbevarte han 85 gram metamfetamin for en bekjent.
  • Samme måned ble han tatt på fersken med en pistol.
  • En dag i desember i fjor ble han tatt med en tapetkniv, som regnes som et farlig våpen.
  • En desemberkveld inntok han kokain i Oslo, og senere kjørte han i retning Tønsberg. Han ble stanset av politiet ved Hemtunnelen på E18. Han har vært uten førerkort i åtte år.

LES OGSÅ: Ble tatt med våpen i sekken etter å ha hentet det på postkontoret

I retten avla mannen full tilståelse og erkjente straffskyld. Dermed kunne dommerne ilegge ham tilståelsesdom. Påtalemyndigheten mente at ni måneders fengsel kunne være en passende straff for det han ble tatt for i fjor. Men fordi han var så samarbeidsvillig, og tilsto alt, viser dommerne til at mannen skal ha strafferabatt.

Fikk sin 14. dom

Likevel påpeker de at han er domfelt 13 ganger tidligere, første gang for 27 år siden, sist i juni i fjor. Da ble han dømt til sju måneders fengsel fordi han hadde brutt narkotikaloven og veitrafikkloven. Dommene, som altså skriver seg fra 1990 og fram til i dag, gjelder hovedsakelig narkokriminalitet, vold og vinning. Ni ganger er han dømt for kjøring uten førerkort.

LES OGSÅ: To menn i 20-årene tatt med ladde pistoler og avsaget pumpehagle

I den ferske dommen blir det pekt nettopp på at kjøring uten førerkort normalt skal medføre en ganske lang straff, særlig fordi han er dømt for det ni ganger før. Oppbevaring av skytevåpen ville medført en kort fengselsstraff, og narkotikabruken han nå var siktet for ville gitt bøter. Retten viser til at disse faktorene er straffskjerpende.

Retten velger å gi en viss strafferabatt for tilståelsene, men viser også til at 43-åringen begikk nye straffbare handlinger like etter at han sist ble løslatt i oktober i fjor.

Retten fradømmer ham også retten til å ha førerkort de nærmeste to årene.

Retten inndrar også våpenet han ble tatt med, en 22 kaliber Smith & Wesson, tapetkniven, en skje som ble brukt til å fordele narkotika og en batong.

LES OGSÅ: Tatt med ladd skytevåpen i sentrum

Artikkeltags