55-åring voldtok sovende 26-åring, nå må han sone i fengsel

VOLDTEKTSDØMT: En 55 år gammel mann begikk såkalt sovevoldtekt av en halvparten så gammel svært beruset kvinne. Nå er han dømt til fire års fengsel i Tønsberg tingrett.

VOLDTEKTSDØMT: En 55 år gammel mann begikk såkalt sovevoldtekt av en halvparten så gammel svært beruset kvinne. Nå er han dømt til fire års fengsel i Tønsberg tingrett. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Særlig én ting fikk kvinnen på 26 år til å være sikker på at hun ikke hadde deltatt frivillig i seksuelle aktiviteter.

DEL

Etter en tur på byen i slutten av april ble den 26 år gamle kvinnen med hjem til den nesten 30 år eldre mannen. Hun var sammen med en annen kvinne, en hun samme kveld hadde vært på stevnemøte med. 26-åringen, som allerede var beruset, ble servert mer alkohol hos 55-åringen.

Mens venninnen ut på natten forlot stedet, ble 26-åringen liggende. Ut på formiddagen våknet hun naken og alene i 55-åringens seng. Da han kjørte henne hjem, spurte hun flere ganger om det hadde foregått noe seksuelt mellom dem i løpet av natten. Det benektet mannen.

Men merkene på og i kroppen talte sitt tydelige språk. Dagen etter dro kvinnen til overgrepsmottaket i Vestfold. Der ble både hennes underliv og truse undersøkt, og det ble tatt prøver.

LES OGSÅ: Tenåringsjente ble ikke trodd – mann frifunnet for voldtekt

Like etter møtte hun opp hos politiet og anmeldte voldtekten. Hun ble avhørt, dagen etter ble den 55 år gamle mannen pågrepet og siktet for voldtekt. Han benektet først at det hadde skjedd noe seksuelt mellom dem. Prøvene som ble tatt på overgrepsmottaket viste noe annet. DNA-prøvene av sæd som ble funnet i kvinnens skjede viste at det var 55-åringen som hadde voldtatt kvinnen.

Ingen forståelse for at han nektet

Etter hvert som politiets etterforskning skred fram måtte 55-åringen gradvis, etter hvert som det ene beviset etter det andre ble lagt på bordet, erkjenne at han hadde begått seksuelle handlinger mot kvinnen. Selv var hun sikker på at hun frivillig aldri ville innlatt seg med seksuelle aktiviteter med mannen, all den tid hun er lesbisk.

LES OGSÅ: – Det er utrolig, utrolig skremmende at ingen tok ansvar for denne bevisstløse jenta

Tønsberg tingrett har ingen forståelse for at 55-åringen i begynnelsen nektet for alt.

«Det kan vanskelig forstås annerledes enn at han søkte å skjule hva som faktisk skjedde», skriver dommerne, som et annet sted i dommen fastslår: «Retten finner ham særdeles lite troverdig».

Selv forklarte 55-åringen at det var pinlig for ham å innrømme noe som helst, og særlig overfor en kvinnelig politibetjent.

I retten innrømmet han etter hvert at det hadde foregått seksuelle aktiviteter mellom ham og den unge kvinnen, men at det hadde vært frivillig. Han nektet derfor straffskyld, og mannens forsvarer ba om full frifinnelse.

Tønsberg tingrett er overhodet ikke i tvil om at mannen voldtok kvinnen. Dommerne fulgte aktors påstand om at fire års fengsel er i henhold til rettspraksis på området. I tillegg er han dømt til å betale henne en oppreisning på 150.000 kroner.

LES OGSÅ: Mange blir utsatt for seksuelle overgrep: – Dere må snakke med barna om sex og porno

Artikkeltags